30.5.10

Hari ini 42 : Perasaan kejatuhan



Aku rasa semua orang pernah rasa satu benda yang kita lebih kenali dengan nama kejatuhan atau orang putih cakap dan banyak orang melayu guna sebagai 'down'. Rasa 'down', rasa macam 'down',kene kutuk lepastu rasa'down', konek 'down' dan macam-macam lagi yang boleh digunakan untuk 'down'.

Aku sekarang sedang mengalami perasaan kejatuhan, yang mana banyak dipengaruhi oleh kamera aku yang rosak. Bodoh. Semalam aku tengah amik gambar orang bertunang, dia rosak. Tangan aku menggigil-gigil tak tahu nak buat apa. Semua benda aku cuba, off-on, cabut bateri, pasang balik, bukak lense, tukar lense, ketuk-ketuk, semua tak jadi. Atas jasa baik ada sorng budak ni, dia kasi aku pinjam kamera dia, terima kasih banyak.

Aku tak tahu apesal, sejak belakangan ni otak aku macam tak boleh nak keluar apa-apa lagi, nilai kritik yang makin merudum, aku tak dapat melihat sekeliling dengan perspektif berbeza, kurang opinion bercakap pon kurang teratur dan mungkin kerana hati menjadi kurang sensitif.

Tengok, sekarang tulis pon jadi entah ape ape.

atau mungkin perlu berehat kejap.

Kena balik melaka la minggu ni.

11 carutan balas:

RazFiRa 30 Mei 2010 9:17 PG  

u perlu rest kot..

lpas tu bangkit dgn semangat baru

hehehe

reverie 30 Mei 2010 9:26 PG  

Mungkin kau perlu banyakkan lagi membaca agaknya.

apekzer 30 Mei 2010 9:53 PG  

tu ar, ko cakap butuh kat aku tu, tuhan balas tuu.. hahaha, (komen ini anggap satu gurauan) hehe..

apekzer 30 Mei 2010 9:54 PG  

tu ar co I say I need a funeral, the Lord respond tuu .. hahaha, (consider this comment a joke) hehe ..

google chrome translate...LAYAN!!!!

asks 30 Mei 2010 1:34 PTG  

hari tu kata nak jual... kamera merajuk la... haha

popsoda,  30 Mei 2010 2:42 PTG  

aku turut bersimpati dengan ko bro. repair la kat kedai. mahal ke? so jadual foto ko bersama client2 camne? cancel ke?

mimie hamdan,  30 Mei 2010 10:54 PTG  

balik kg jumpa ayah... minta maaf minta ampun... mungkin ada kesilapan kita yg kita tak perasan...
trust me... i did that dan alhamdullilah... it works...

'Cikgu Padi' 30 Mei 2010 11:36 PTG  

leks bro....tapi gile la ngah majlis org rosak...camni kene blaja2 bawak 2nd camera la...saba k

AkuKopiKauSiapa? 31 Mei 2010 4:14 PG  

abby:
sedang

razfira:
aa..mungkin

reverie:
tula..aku pon rasa camtu gak.

apekzer:
ahaha..gila mengarut sial google translate..

asks:
tu ar pasal..banyak org cakap macam tu.

popsoda:
aku tak tau la brape antar kat nikon service center tuh..aa..sekarang ni aku sedang berusaha nak pinjam kamera orang..semua nak pakai je minggu ni.

mimie:
tu ar pasal..nak balik minggu ni..

cikgu padi:
kalau aku ada 2 kamera..dah lama aku bawak dah. masalahnya takde.haha

mosaic,  7 Jun 2010 9:00 PG  

kopi,setuju.
penulisan ko dah x mcm dulu.kurang sensitivitinya.

kamera rosak x jangka.Alhamdulillah ada org tolong.

  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP