29.5.10

perkara klise filem

1. Hadiah besday aku, budak band aku kasi
2. Duduk atas kerusi beranyam
3. Hisap rokok sambil makan tat telur sambil minum kopi
4. Patung berambut besar.
5. Pavilion orang ramai macam sial.


Semalam aku tengok prince of persia. Bagi aku seronok, tidak banyak beza dari gamenya. Dari segi kerja kameranya, dan cara dia melompat-lompat dan juga jalan cerita.

Princess Tamina yang sangat-sangat-sangat-sangat-sangat cute dan hot dalam cerita tu betul-betul buat aku teruja. haha. Cute dan hot pada masa yang sama. Gilalah.dan membuatkan aku nak tengok lagi sekali.

Jadi aku tiba-tiba ingin cakap pasal perkara biasa dalam filem

1. Perkara biasa dalam filem ialah ada satu watak yang aku panggil sebagai watak tempelan yang akan menjadi bahan lawak. Kira, fungsinya cuma untuk mengelak penonton menjadi bosan disebalik cerita yang serius. Jadi akan dicipta satu watak yang fungsinya cuma untuk buat orang gelak sahaja.

2. Perkara detail paling penting dalam filem ialah bunyi, bunyi berjalan, bunyik tutup pintu, bunyi tembak, bunyi pegang pistol, bunyi bercakap dengan dekat, bercakap bila jauh, dan perkara ini filem malaysia paling lemah sekali. Dengan bunyi akan membuatkan penonton lebih feel sebenarnya, sedetail-detail yang boleh.

3. Apa lagi?

Sebenarnya aku sekarang sedang memikirkan idea untuk buat short filem yang seterusnya selepas short filem pertama aku, sempat telah kalah dalam pertandingan yang 15malaysia, p1w1max.

Jadi aku sekarang ni ingin cuba untuk short filem kedua. Tapi sekarang otak lembab lah. Idea tarak mahu klua. Argh!.


5 carutan balas:

dobot 29 Mei 2010 5:18 PG  

Dastannnnnnn!
:D
<3

FaizalSulaiman 29 Mei 2010 5:33 PG  

heh
aku rasa ko bole lahh

wish u a very good luck!

asks 29 Mei 2010 10:57 PG  

kalau nak extra, inform aku..

AkuKopiKauSiapa? 29 Mei 2010 7:38 PTG  

dobot:
ahaha

fizal:
terima kasih

asks:
extra pelakon? ok..tarak hal.

Jantan Keparat 30 Mei 2010 2:57 PG  

filem kedua tajuk...

Jantan Keparat!!!!

  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP