21.5.09

hari ini 22:tentang memilih

1. seperti dah lama tak update kehidupan dengan penulisan bawah label hari ini.

2. jujurnya label hari ini paling aku suka tulis. Rasa seronok. Patutlah banyak orang suka tulis blog pasal kehidupan sehari-harian.

3. Isnin ini dapat gaji! Seronok gila! haha. Senarai beli sudah ada dalam kepala, perkara pertama perlu disambar ialah sehelai seluar kemudian perkara lain-laian dalam senarai mesti beli bulan julai. Kalau ikut kira-kira macam cukup. Mungkin perlu beli iPhone.haha.

4. Semua gitar-gitar aku jual termasuklah amp dan pedal. Tinggalkan satu sahaja kerana sayang. Mahu beli violin pulak. Susah tak? Aku tak pernah cuba pon. Tapi aku rasa sama macam gitar kot. Tapi aku pelik macam mana dia punye note sebab takde fret dekat violin. Tak apa. Nanti belajar.

5. Mulai minggu depan aku cuti seminggu sekali sahaja. Gila babi. Tapi gaji memang meletup la nyah.

6. Pilihan itu sukar, tidak boleh ikut hati, tidak boleh ikut akal, tidak boleh ikut perasaan apatah lagi mengikut nafsu. Sangat sukar membuat pilihan.

7. Memilih tidak boleh dipengaruhi apa-apa. Sama ada orang sekeliling atau diri sendiri.

8. Cuma yang mana satu keutamaan?

8 carutan balas:

isya 21 Mei 2009 11:36 PG  

huyo nak main violin

Shemmi 21 Mei 2009 6:10 PTG  

1. penulisan yang paling tulus & ikhlas ialah penulisan ttg apa yg paling dekat dgn diri sendiri ---> kehidupan seharian

2. apesal x belaja main piano je...
giler romantik lelaki main piano!

3. huhuhu...

4. selalu sukar buat pilihan kerana pilihan tu lazimnya mesti brdasar keutamaan org @ keutaman diri sendiri.

bear & butterfly 21 Mei 2009 8:20 PTG  

well...u noe..violin xsame ng gitar..sbb violin 4 tali n note die xbyk cm gitar..
if br nk blaja..thn sketla lenguh bahu..hohoho..

j0jet 21 Mei 2009 8:58 PTG  

hallo hallo, jojet mau kerja ditempat kamoo ! ade kekosongankahhh??

ermm.. salam meh !!

melon. 22 Mei 2009 3:05 PG  

cun.
jgn tolak semua.
nanti hilang passion.
aku pun kalau hilang gitar tak tau nk mnggelabah mcam mana.

revrie,  22 Mei 2009 9:07 PG  

Violin sama konsep macam gitar. Cuma dia tak ada fret dan pakai tali 3,4,5 dan 6 dalam gitar. Piano lagi style! ha ha

AkuKopiKauSiapa? 22 Mei 2009 1:57 PTG  

isya:
byase..huhu

shemmi:
piano tak tau..keyboard tau. tak penah try piano.

butterfly:
ko terer main ke? meh ajar aku meh. huhu.. ke jual 2nd hand ke violin kau.huhu

jojet:
nak keje tempat aku? mintak sendiri lah.hahaha


melon:
mustahil aku akn jual semua.

revrie:
oh..mcm tu.. piano tak penah try lah. tapi aku men keyboard..lagi sennag dari gitar.

J 22 Mei 2009 3:54 PTG  

Aku suka entri ni.

Tak tau kenapa, sbb aku boleh bayangkan kau cakap dengan penuh gembira kot? Haha.

And mungkin sbb dah lama tak dgr korg2 berbincang.

  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP