22.5.09

adab dihadapan rokok

Hisap rokok ini adalah satu perkara yang mulia disisi penghisap rokok yang lain. Semua perokok di dunia tidak kira apa jenama akan bersatu semasa menghisap rokok, tidak kira rokok paling keji, SAAT atau pun Luffman akan duduk sekali dengan perokok Camel ataupun Lucky Strike.

Kami perokok akan berkenal-kenalan antara satu sama lain hanya dengan 'minta api', kalau bosan duduk sorang-sorang di KL Sentral hanya cuma perlu cakap, "ada api bang?", pastu buat macam borak-borak. Aku selalu guna trick ni kalau bosan duduk sensorang.

Tapi perlu hisap rokok ada adabnya, jangan ingat hisap rokok boleh main hisap je. Kalau salah caranya, boleh mengundang bencana.(ceh..berlebih-lebihan.haha)

1. Jangan buang rokok sebelum hisapan terakhir. Contohnya, kamu tarik, hembus, lepastu baru buang, itu salah. Kamu perlu tarik, hembus serentak dengan perbuatan menjentik rokok untuk membuang sampah merata-rata, selepas sahaja rokok itu sampai ke tanah, baru hembus secara habis-habisan. Ini adalah sebagai tanda kepuasan dan kekuasaan.

2. Kalau kawan kamu mintak rokok yang kamu hisap, jangan hulurkan muncungnya ke arah kawan kamu.

3. kalau kamu mintak rokok kawan kamu sikit, jangan buang sebelum mintak kebenaran.

4. Rokok yang terpadam semasa dihisap adalah sangat mencabar kejantanan.

5. Perbuatan merampas rokok semasa rokok dimulut, boleh membawa pergaduhan.

6. "rokok batang(ada rokok sebatang?)",kalau kamu kedekut macam sial kamu perlu jawab,"tinggal sebatang je", maka selamat lah kamu dari di pow walaupun rokok kamu banyak lagi.

7. Rokok yang terakhir oleh tuan punya rokok adalah sangat haram diambil, diminta atau dicuri. Tuan punya rokok boleh mengamuk, lebih-lebih kalau kamu duduk asrama. Memang boleh jadi amukan. Tidak kira berapa jahat, kalau ingin curi rokok dan nampak tinggal sebatang je, mesti orang tu takkan curik. Kalau curik jugak itu memang syaitan namanya.

8. Tidak hisap rokok lepas makan, maknanya lebih baik kamu berhenti rokok sahaja.

9. Kamu hanya diiktiraf sebagai boleh berhenti rokok jika boleh tahan tak hisap rokok masa buang air besar dan lepas makan.

10. Banyak lagi ni sebenanrnya, tak terfikir la..kamu perokok ada tambahan?


*Kotak rokok yang gambar kaki teruk tu kamu pernah tengok kan?

Member aku dengan selambanya cakap sambil hisap rokok dan tengok gambar tu,"alah...kaki je..hisap rokok pakai tangan, bukan pakai kaki",

aku,"hahahahahahahahahahahahahaha"


bodoh sial kau muiz.

29 carutan balas:

mun_mradz 22 Mei 2009 11:01 PTG  

hahaha...agak sengal disitu..camtu upenye ae?aku tak penah amik tau pun perokok cenggitu..ngahaha!!

:: afi :: 22 Mei 2009 11:22 PTG  

owh...sgt menarik.
part last tu sememangnye sengal.

❤-❤-❤kuPu2 faLeeNz❤-❤-❤ 23 Mei 2009 12:04 PG  

hahaaaw...isi penting lam nie sgt lawak..~!

hans 23 Mei 2009 2:14 PG  

Ialah..
contoh macam yg iklan dkt kotak rokok pasal janin budak tu..
Kawan aku : nak takut apa..aku bukannya boleh beranak pun...

lagi satu Katakan Tak Nak Pada Rokok Yang Bengkok..

haih macam2

ada.m0khtar 23 Mei 2009 2:21 PG  

majulah penanaman tembakau negara..
~ahaha

I - s Y a 23 Mei 2009 4:07 PG  

wow, best nye nama jenama rokok..
kna tambah sket lg ni.
11. rokok merosakkan paru2 si perokok dan org sekeliling! dn bau nye takleh blah.
12. sayangnya, ramai perokok buat taktau je ttg amaran di atas..

Shamsul Aizat 23 Mei 2009 5:05 PG  

haha. bagus2. boleh dijadikan panduan.

nur suhana 23 Mei 2009 5:43 PG  

Rokok yang terpadam semasa dihisap adalah sangat mencabar kejantanan.rokok biasa pown boleh terpadam sendiri ke? damn son, memang tercabar.

hahahaha kelakar laaa entry ni (:

kupaf,  23 Mei 2009 7:40 PG  

musyi,kawan aku isa cakap, kalau muiz mintak rokok yg dia tgh isap,dia xde nye nak bg secara bersopan..dia main jentik sahaja...haha

s a L o m a 23 Mei 2009 7:45 PG  

banyak betul pantang larang nak kena ingat.kan senang takyah merokok.

kalau kawan2 kenduri hisap rokok lepas makan,beberapa minit lepastu,apsal aku pulak yang rasa nak teberak ha??memang normal ke?

Sharifah Fatiha 23 Mei 2009 8:12 PTG  

pelik + jijik ble tgk gmbar kaki 2. hahah asl perokok2 ni leh wt dek jek ble tgk gmba 2 ek??? hahaha. geli siot,lg2 tyme tgh mkn haha

Bart Baharudin 23 Mei 2009 8:51 PTG  

haha, topic kita berkait rapat macam dunhill dengan marlboro.

AkuKopiKauSiapa? 23 Mei 2009 9:16 PTG  

mun:
ahaa...psl tu ko kene tau

afi:
muiz yang sengal.

kupu2:
ape eh isi penting die?

hans:
huhu..itu mcm sial..

isya:
itu adab dengan bukan perokok..kami perokok ape kesah.hahaha

nur suhana:
mestilah..bila dipetik kuat sangat nanti die bleh tercabut tembakau die tuh..

kupaf:
pttnye kene cucuh je di bontot muiz tuh.

saloma:
itu kerana anda mengalami satu simptom dipanggil xylefileman.

sharifah:
aku pernah rokok tu jatuh time aku semayang. semayang tengok kotak rokok.haha..tak khusyuk lansung

bart:
aku tak paham..

adrie 23 Mei 2009 9:57 PTG  

satu lagi adab
kesempurnaan sesegumpal o mnjadi kayu pengukur kekuasaan perokok haha

melon. 23 Mei 2009 10:17 PTG  

so,apa pendapat kau tentang gambar tu? gambar2 tu buatkan aku tak selera makan sebab memang biasa kan kotak rokok atas meja2 warung2.

aku takut aku kurus tak berkhasiat nanti.

AkuKopiKauSiapa? 24 Mei 2009 12:35 PG  

adrie:
haaaaa..betul2..tapi aku tak reti siut. die lagi power kalau O die tu macam bergetah-getah. gile hebat.

melon:
pendapat aku, gambar tu macam teruk gile dan aku tak pernah tengok orang macam tu.

shes-iejan 24 Mei 2009 12:49 PG  

bagusla ade gamba kaki rosak la ape lg mcm2 gambar yg mengerikan.
tp majoriti perokok adalah lelaki maka sense of kegelian or kesedaran mungkin kureng dri pompuan kan.
harap tak tersinggung i dont hate smokers, but never smokes when i'm around.

mamma mia! 24 Mei 2009 3:02 PG  

kah3!! sioy tul,, eh tp kn cam hampeh je kn.. die wat iklan paru2 rosak la hape la.. tp die yg jual rokok tu.. mengalakkan lg ade.. siot tul. huhu. ayh aku mcm ko la. TEGAR. ha3

revrie 24 Mei 2009 5:10 PG  

Rokok tembakau jawa gulun masuk book dalam entri ni tak?

Ims Imahtul 24 Mei 2009 7:58 PG  

pasal gambar kat rokok tu tak bleh blah kan.
rokok lain punya lah letak gmbar keburukan merokok..
boleh lak rokok SAAT taruk gmbar putarajaya. hahah

bakrihafizhisham 24 Mei 2009 8:11 PG  

hehe.
sorry to pop your bubble,tapi kalau dah benda haram, kelakar pun menjadi tidak. but nice entry anyways mate
:)

Azfa 24 Mei 2009 7:45 PTG  

hahah..dulu masa aku jadi tokan, sales menginjak naik ketika para pelajar balik dari dining hall dan ketika mereka bersabung nyawa membuang tahik...

-tawkwinf-

AkuKopiKauSiapa? 25 Mei 2009 3:23 PG  

revrie:
masuk...aku pon isap rokok gulung zaman gawat.

bak:
ahhaaaaa......tak tau nak ckp ape.hahahaha

azfa:
sume mesti stok sambil pakai towel pegang bontot dan terkinja-kinja tahan taik sambil hulur kat kau 50sen nak beli rokok kan?haha

AkuKopiKauSiapa? 25 Mei 2009 3:25 PG  

shes-iejan:
tak jugak..aku pon geli. tahan je.

mama-mia:
sbb kerajaan nak dapat duit cukai.

imah:
SAAT rock. haha. sukahati die je.huhu

Al-Kaput 25 Mei 2009 10:38 PTG  

entri hebat..
kawan2 aku yg merokok pernah bentang hal ni. bincang masa ratah megi baldi..
tp ada kurang.

aku tanya kawan, "nape puasa korang bly berenti isap rokok? tp masuk waktu trus bantai rokok gak??"

bdk bernama BEAN menjawap, "Sebab kami lemah, kami patuh padaNya..dan sebab lemah jugak r kami patuh pada "nya". Kami redha."

Kami ramai2 tergelak kaw2.

Betol kah itu??

Roy 26 Mei 2009 2:29 PG  

Aku x merokok laa...sape2 nk ajar aku x??

harris 28 Mei 2009 7:34 PTG  

hahah..lama jugak aku baca blog ko ni..xpnh lg komen..aku plg suka entry ini...memang bangsat...hahahaha!

dauz,  31 Mei 2009 12:58 PTG  

mushi..
perut ko berbulu
jgn isap rokok
mari isap pantat

kiki 2 Julai 2009 6:57 PTG  

rokok paling tidak puas dihisap pada waktu sekolah selepas rehat di dalam tandas.

satu lagi,rokok paling nikmat dihisap selepas satu hari berpuasa. fuh. 2 batang terus pun boleh.

lastly,ada member aku tengah lepak minum dengan aku dan awek dia. aweek dia cakap la,jangan hisap rokok la,bahaya la apa lagi,nati tekak u jadi macam ni,haa (ada gambar kanser tekak) kat kotak rokok dia. awek dia kata lah nati lepas i kawin dengan u,u kena sakit macam ni nati. ini long term effect tau. kawan aku buat muka rilek je. awek dia kata dengan muka muncung yang macam mengajuk yang annoying sambil cakap nati da kena padan muka u. pastu kebetulan gamba kat rokok aku lak,gamba janin apa tah yang baby tu. kawan aku kata nati u kawin dengan i anak u macam ni la. lagi panjang muncung gf dia. hahahahahaha.

faham apa yang aku cuba cakap? panjang sangat kan?haha

  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP