18.6.09

Penyakit terlampau bijak



(gambar sumpah takde kene mengene lansung)

Dah lame tak update blog, terasa lama pula. Dan lama jugak aku tak tulis sesuatu dalam "siri motivasi". Mugnkin belakangan ni kehabisan idea, tak tau apesal.

aku tak kesah sebenarnya jika kamu ingin hantar email dan bertanya apa sahaja ataupun ingin bertanya pendapat aku, malah aku suka, cuma janganlah email nak berkenalan. Tanyalah apa-apa soalan, tanya sahaja.

Beberapa email aku dapat tanye pasal nak tackle awek la, boyfren lari la, pasal lelaki la. Seronok jawab sebenarnya. Jadi tanya aja, tak semstinya pasal isu lelaki dan perempuan.

ok,habis cerita

dari dalam tren tadi ditulis menggunakan handphone supaya tidak terlupa, jadi, ini nasihat dari pakcik akukopi, ehem ehem..

1. Kita selalunya dinilai bukan dengan apa yang kita buat, tapi dengan cara kita buat.

2. Penyakit bila terlampau bijak ialah menjadi semakin bodoh, ubatnya cuma perasaan rendah diri.

3. ego lelaki dengna perempuan bukan datang dari sifat lelaki tu sendiri, tapi disebabkan perempuan yang terlampau tunduk , dan sebaliknya. Paling baik ialah dengan melengkapi.

4. Untuk apa saja tujuan kau beratur, tak kira dimana, cuma jangan beratur di belakang orang Arab.

5. Aku tak faham apasal air-cond mesti sejuk. Tak boleh ke ia sekadar menghilangkan rasa panas berbanding sejuk menggigil-gigil?

6. Benda paling buruk masa perempuan duduk atas kerusi ialah tidak kepitkan kaki.

7. Kalau band yang ahlinya semua perempuan menyanyi lagu pop pasti ada sekurang-kurang satu lagu tentang kekuatan mereka berbanding lelaki, tapi band lelaki paling pop dan gay gila babi pon takkan buat lagu pasal kekuatan mereka berbanding orang perempuan. Sebab apa?

21 carutan balas:

ainisz 18 Jun 2009 10:45 PG  

typo lg..

xthn siap taip dlm hp tkt lupa.

Dayana 18 Jun 2009 11:10 PG  

because gays are not man enough kot? sebab tu dia tak rasa perlu untuk bangga diri menjadi seorang lelaki yang suka lelaki.

makcikjualkepek 18 Jun 2009 11:51 PG  

6. ok perlu ubah cara duduk. haish~

Olive 18 Jun 2009 12:33 PTG  

Sebab mungkin band gay tu rasa mereka lemah spt perempuan jg.

aina hazuani 18 Jun 2009 1:30 PTG  

kenapa xle beratur belakang orang arab
???

Diloz 18 Jun 2009 5:40 PTG  

aku sokong no 2.

air-con kat rumah aku ni 90% digunakan untuk memanaskan bilik.

huhu.

Shemmi 18 Jun 2009 5:54 PTG  

7. sebab mereka dah cukup kuat serta gagah sehingga dpt melemah dan melemaskan hati LELAKI juga. jd x perlulah lagi buat lagu2 yg poyo yg menunjukkn kekuatan..

sciatic 18 Jun 2009 7:28 PTG  

knape xley bdiri blakng org arb??


6;hm ok always kne kpi owh..
hahahaaha

BEEdadari 18 Jun 2009 9:15 PTG  

sgt bersetuju dgn no3. bf sy skg semakin mengada semua nk harapkan sy dan ego sgt tinggi. so mcmne nk alter? tp mengikut pengalaman, biasanya kalau pompuan tu bitchy/ego bf dia mst tunduk, kalau bf dia mcm jerk/ego mst gf dia tunduk. cemana nk kasi balance? jgn manjakan sgt pasangan anda? sigh.

SH.NURSYAHIDAH 18 Jun 2009 11:26 PTG  

jangan beratur di belakang orang Arab? napa?

melon. 19 Jun 2009 1:22 PG  

7. sebab aku rasa kalau ego lelaki sampai tahap buat lagu kekuatan mereka sendiri, kita tak akan dapat dgr suara perempuan lagi kat dunia ni. semua perempuan duduk jeling2 telan air liur je la.haa.

Tanpa Nama,  19 Jun 2009 2:57 PG  

aku setuju yang no.3 tu, tp pompuan kdg2 ssh nk memahami lelaki..no.5 lak aku tersangat setuju sbb kdg2 aircond bley wat aku menggigil bknnyer selesa..

emma songall 19 Jun 2009 3:24 PG  

sila perjelaskan no.4:

4. Untuk apa saja tujuan kau beratur, tak kira dimana, cuma jangan beratur di belakang orang Arab.

kenapa?

AkuKopiKauSiapa? 19 Jun 2009 9:01 PG  

ainis:
sbb ada byk sebenarnya, lupe byk, jadi aku type dlm gp.

dayana:
kau tak paham soalan ni. huhu

makcik:
kau duduk terkangkang ke?
haha.takpe.kau cun.

olive:
tak jawab soalan jugak.

aina hazuani:
cubelah, terutamanya di kfc atau mcd atau wayang.terutamanya yang arab pki kaca mata hitam seluar bermuda dan bini die pki jubah hitam dan kasut sukan.

fezal:
bagusla.

shemmi:
aku pon tak tau asal. pelik jugak apesal perempuan kene buat lagu mcm tu. rilek2 sudah.

sciatic:
dah jawab di aina hazuani.

bee:
nak kasi balance? kalau balance tak beslah. tp accap tu memang lelaki yg sesuai untuk awak. kasi awk sedar.

nurshayidah:
dah jawab kat aina hazuani.

melon:
kalau lelaki buat lagu pasal kekuatan berbanding perempuan, maknanya lelaki sudah sangat lemah lah, sebab orang lemah yang sibuk2 nak cakap diri sendiri kuat.

tanpa nama:
huhu

emma songal:
sbb lembab

a sinner 19 Jun 2009 12:22 PTG  

Ok sama. Perlu ubah cara duduk. Haha.

hans 20 Jun 2009 4:06 PG  

orang arab lembab ker?
baru aku tahu

AkuKopiKauSiapa? 20 Jun 2009 9:19 PG  

hans:
lembab tu lambat...macam2. urm,kalu kau belajr di uia mungkin kau akan tau.

.::jarjar::. 20 Jun 2009 10:32 PG  

utk #4: adakah ianya berkaitan dgn deria bau?

Pontianak Degil 20 Jun 2009 11:35 PG  

"6. Benda paling buruk masa perempuan duduk atas kerusi ialah tidak kepitkan kaki.

makcik:
kau duduk terkangkang ke?
haha.takpe.kau cun."

Perempuan cun tetap cun walau duk tak kepit kaki.

Waha. statement no 8.

  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP