19.4.09

perangai cantik ke body baik?

benda ini selalu ada dalam konflik diri lelaki dalam memilih teman wanita. Mahu perangai yang cantik atau muka cantik dan berbody baik?

pilihlah yang bermuka cantik dan berbody baik. kerana muka tidak boleh diubah. perangai boleh diubah.

haha.mcm sial.

P/s : ini akibat duduk di rumah takde wat ape. warf!!

25 carutan balas:

.::jarjar::. 19 April 2009 8:20 PG  

muka cantik n body baik VS perangai cantik?

mmg la perangai boleh diubah..tapi ingat..muka dan body cantik tu pun hanya pinjaman sementara...

what if satu hari nanti..si body cantik jadi gemok n si cantik jelita eksiden jadi cacat?

utk aku...memang rupa yang cantik menjadi satu ukuran..aku pun mmg carik lelaki yg hensem utk jadi teman hidup...tapi kalau setakat hensem tapi perangai buruk huduh...baik aku pilih yg bersederhana shj...


oh btw, nice blog u have here... :)

aina hazuani 19 April 2009 9:11 PG  

kenape lelaki suke ppuan cantik cantik je
kesianla kat saye yang tak cantik ni

wuu
T__T

emma songall 19 April 2009 9:35 PG  

haaa.
ape kate wut survey
perempuan dress up seksi vs perempuan dress up biasa lak?
huhuhu!

s a L o m a 19 April 2009 11:59 PG  

mau muka hemsem dan bodi taf!gila kalau laki perut boroi mana boleh!!

revrie 19 April 2009 12:26 PTG  

Aku macam setuju je dengan kao. heh he.

Fikree 19 April 2009 1:00 PTG  

ala pmpuan ni.kalu laki tu tough pon poket kering tanak gak.perut2 boroi tp poket pon boroi gak dorg sebat gak.x yah risau jd laki.haha.ni observation aku jela.x boleh salahkan aku.:)

shamimi 19 April 2009 5:41 PTG  

Mmg lumrah manusia memilih yang lebih cantik dan baik punya...
Hihi...

Shemmi 19 April 2009 5:52 PTG  

pilihla..pilihla..jgn tak pilih..pilihla kalo masih mampu dan 'boleh' utk memilih yg tercantik..bodynya..paras rupanya..perilakunya..

kuikui 19 April 2009 6:51 PTG  

klu ak pOn nk yg ensem2 ja..
plus pOket penOh..ahahahahah



*bajet ak lawa..x pa..aku yakin!!

AkuKopiKauSiapa? 19 April 2009 7:05 PTG  

jarjar:
huhu. ini entri saje2 jelah. janganlah serius sangat. huhu. betul lah ape yg kau ckp tuh. huhu

aina:
mesti ade org cakap kau cantik punye. cantik subjektif kan.

emma songal:
asik2 topik perempuan je. tuka la. lelaki pki spender vs pki boxer. haha

saloma:
tapi pilot byk perut boroi.haha

revrie:
high five!.haha

fikree:
haha. byaselah. muke bukan boleh buat beli barang. duit je boleh.

shemmi:
ayat pedas dari shemmi!.haha

LIZ 19 April 2009 7:08 PTG  

haha

realitinya ramai je yg akn pilih muka chantek body mantap berbanding dgn perangai chantek.

tak heran lah. :p

BEEdadari 19 April 2009 7:49 PTG  

Ah mengarutlah wak. Perangai bole diubah? cuba awk sindri tanya diri awk, susah ker senang nk ubah diri sediri? ini kan lagi mengharap org lain berubah perangai. tapi betol la, survey kt U.S kata laki skg lbeh prefer BIMBO.haha.tapi pasti lah tak mahu gf yg bimbo kan? perangai dan cara berfikir lebih penting kalau mahu buat jadi teman hidup selamanya. sbb pasti tak tahan hidup dgn org yg awk x phm cara dia berfikir dan perangai tak senonoh. hell. tapi memang muka penting. sangat penting. haha. body tu penting gak tapi kalau da syg semua itu bole kautim la. tarak hal.

s a L o m a 19 April 2009 8:20 PTG  

pilot banyak perut boroi?setuju.tu lah pasal kadang2 kalau fly dengan pilot badan macam rugby player,peh rasa konfiden je flight tu nak selamat.kalau yg boroi ni,huuhhh,hilang semangat.doa la banyak2.ahahahahhah

AkuKopiKauSiapa? 19 April 2009 8:31 PTG  

saloma:
perut boroi takut mcm stereng kereta tu(taktau ape name) tersangkut kat perut. haha

.::jarjar::. 19 April 2009 9:07 PTG  

ni kisah benar..
member aku kawan dgn seorang ppuan yg sgt kaya...tapi ppuan tuh sangat x lawa..perangai ok-ok je...bila org tanya nape dia pilih ppuan tu..dia jawab..

"muka x penting...duit tuh lebih penting...boleh je pergi plastic surgery"

:)

AzySyh 20 April 2009 2:05 PG  

HAHAHAHAHA lawak ah kau.

- cari yang cantik luar dan dalam.

:: afi :: 20 April 2009 6:02 PG  

hahaha...
x ble bla cte bab plastik surgery tuh..

cokelat 20 April 2009 7:57 PG  

kalo muke cantik bole jamin r perangai dia x secantik mane...base yang cantik nie msti ade slack sket.....yang konpem kentut sume pon bau r......siti nurhaliza pon kentot busuk gak...ha3...x kesah la dressing cantik mane pon...

isya 20 April 2009 8:39 PG  

wow.. muka cantik dgn body cantik? slama ni slalu rasa ada "cantik" shj..

*sdg mbayangkan muka cantik dan body buruk..cemana rupenye*

tiga2 kriteria ni terlalu subjektif kot........ hu, pegila cari kerja nak buat..

FarhanaLicious 20 April 2009 8:43 PG  

ha ha ha. tapi kenapa aku tengok ramai yang awek dia badan comel2?

fatimahalzahranaamat 20 April 2009 9:14 PG  

umm u get what u deserve for. ade je perempuan cantik dengan perangai baik. but then mestila sesuai ngn lelaki baik jugak.

AkuKopiKauSiapa? 20 April 2009 9:50 PG  

jarjar:
haha..itu mcm sial.

cokelat:
itu memang la..sume org kentut busuk. kalau kentut tak busuk tu makna minum air suam je sepanjang hidup.haha

isya:
ade. muke cantik tapi kurus melampau ke.huhu

farhanalicious:
sape die? kalau dia tu adalah aku. comel tu la yg baik.haha

fatimah:
aa..aku setuju!

Hunn 24 April 2009 10:18 PTG  

Tengok lah perangai nya.. Tapi kalau body pun cantik, that's just an extra. Hehh

shye,  1 Mei 2009 5:59 PG  

saye sgt x familiar dgn dunia blog..tp saye sgt enjoy reading ur blog..hee

  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP