30.6.10

Harap ini bukan pesan terakhir 8

Nikon d100 >>aperture>>ammar+linda

Lama tak tulis harap ini bukan pesan terakhir, mungkin sebab belakangan ini agak gembira rasa di hati. Sebab apa? banyak sebab, terlampau banyak yang mungkin tak payah tulis kat sini.

1. 'fake' atau berpura-pura adalah sangat penting. Cuba belajar cara berpura-pura paling berkesan. Sangat tipu kalau ada orang boleh hidup atas dunia ini dengan menjadi berterus-terang. Yang mana dulu aku seorang yang berterus-terang. Sangat.

Dan aku faham, aku perlu fake untuk mengelakkan banyak pertelingkahan. Dan kemudian elakkan terus orang yang tak disukai.

2. Kalau kita terlampau sangat benci orang, terutamanya terhadap perangai mereka, pasti ada satu masa nanti perangai tu akan jadi kat kau pulak. seriously, aku pon tak tau apesal. Masa tu baru kau akan sedar akhirnya kau sama je. dan betapa penting untuk kau menerima orang lain.

Kali ini pesan sedikit.

4 carutan balas:

aten chan 30 Jun 2010 8:02 PG  
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
aten chan 30 Jun 2010 8:04 PG  

betul2. aku setuju part kalau benci sangat perangai org tu nanti satu masa perangai tu melekat kat kita pulak.

ringo 30 Jun 2010 4:13 PTG  

fake itu perlu. hipokrit tu semua ada adatnya

shamimi 1 Julai 2010 3:32 PG  

Sgt setuju...
Mmg tipu la klu ada org ckp dia suka terus terang.
Dalam dunia nie semua kena seimbang.

  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP