12.4.10

harap ini bukan pesan terakhir 4

Hari ini hari pertama praktikal. Patutlah orang cakap belajar lagi seronok. huhu.

1. Aku pelik apesal kereta perodua selalunya dipandu oleh orang yang jenis macam ustaz. Pelik gila.

2.dalam dunia perlu ada orang yang "jual" dan juga "beli". Perlu tahu kau tidak sentiasa dalam status men"jual". Orang yang beli kadang-kadang sanggup buat apa saja untuk "beli". Mungkin kerana kepayahan untuk mendapat benda tersebut. Jadi jika kau orang yang "jual" sekarang, hormatlah orang yang beli. Sebab kau takkan pernah tahu bila masa kau akan beli nanti.

3. Lagnkah termudah untuk elakkan ebnda jahat ialah jangan start.

4. Jika kau selalu cerita pasal orang lain, kau mungkin selalu dalam keadaan tak selesa, sebab kau asyik fikir apa orang fikir pasal kau.

5. Kalau kau selalu fikir pasal masalah, kau cuma akan jadi lebih bermasaalahsebab lebih baik kau fikir cara nak selesaikan.

6. seperti status facebook aku, kau silap bukan sebab kau bodoh, kau silap sebab tak fikir.

ah cakap senanglah.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ruangan Sukasukaphoto

ini gambar yang aku ambil masa majlis menjubahi Radhiah. Kira sebelum boleh panggil peguambela/peguamcara, dia mesti dijubahi.haha.Benda yang aku tak pernah tengok sebelum ni,Sila ke sukasukaphoto untuk gambar banyak sikit.


DSC_7752

DSC_7920

DSC_7805

DSC_7811

semua gambar amik pakai Nikon d100, edit pakai aperture.

8 carutan balas:

Tanpa Nama,  12 April 2010 8:53 PG  

cakap senag, tapi tulis lagi senang,

cakap orang boleh melawan, argue , debate n macam2 lagi,

tulis macam ko ni paling kuat orang bole komen, n kalo die marah pon die komen panjang, then bace pon tade ar sakit hati snagt pasal tak nampak pon muke die n care die annoy ko pakai suare beliau yang tak merdu lansong.


hurm.. ntah ar, berzikir lagi bagos kot.

Tanpa Nama,  13 April 2010 6:12 PTG  

musashi..praktikal memag tak sebest blaja..huuu..tetibe aku rase kan best kalo ritu ko dpt gak kat ZMD ni..walaopon tak la best sgt..keh3

Tanpa Nama,  14 April 2010 2:10 PG  

1. pasal dorang xnak pakai proton, honda dan sebagainya

2. ha betul tu sbb bila sampai tahap kita yang kene beli, orang yang jual tu dah tawar hati. aku xrasa perlu hormat org yang beli je kadang2 orang yang beli pun demand jugak pasal selalu nak yang sempurna.

3. betul lah tu jangan start tapi kau jugak pernah tulis bahawa apa yang kita buat hari2 ada masa kita sendiri xboleh nak control.

4. yelaaa betul tu so start arini aku nak cerita pasal akuuu je biar semua bosan kan ;)

5. aah mcm kau sbb kau xsuka fikir masalah tapi kau lebih suka fikir cara nak selesaikan. hebat tapi kadang2 kau xdengar jugak cakap. grrr

6. aaa yang last ni kan betul jugak. tapi kan kadang2 xsemua orang berfikir mcm kita fikir.

so yang penting aku sayang kau walaupun kau buat kulit aku terbakar tunggu kau snap2 gambar orang.

AkuKopiKauSiapa? 14 April 2010 4:05 PG  

siut..semua identiti rahsia sekarang.

tanpa nama 1 :
berzikir mmg bagus

tanpa nama 2:
kau mun ke? pasti kau bosan sampai tinggalkan komen kat blog aku nih..hahaha..tak penah2.

tanpa nama 3 :
2. kalau orang beli tu demand..dia tanak beli pon.so kalau dia dah start nak beli, dah betul lah tu.

3. small mind talk about people, average mind talk about events, great mind talk about ideas.

aku tertanya-tanaya..sama ada ini bib, afza ataupun daus..

AkuKopiKauSiapa? 14 April 2010 8:38 PG  

tanpa nama 3 :
aku sayang kau jugak.

Tanpa Nama,  15 April 2010 7:46 PTG  

haha..ko hebat sebb dapat teke sape aku...haha..sah2 seab ad name ZMD..tak la bosan sgttp best jugak kalo ad org yg aku knl walaupon org tu kau..kih3

Tanpa Nama,  16 April 2010 6:35 PG  

aku yang tanpa nama 3:

2. so kenapa harus beri kelebihan untuk orang beli yg demand tu? sbb dia selfish. cth macam dah terhantuk baru terngadah lah.

ty dan aku hilang mood. esok kau pergi sorang!

AkuKopiKauSiapa? 16 April 2010 4:19 PTG  

tanpa nama 3 :
semua orang buat silap, bila ada silap baru orang boleh nilai mana yang betul mana yang salah, jadi dia takkan buat lagi.

Buat silap tak mengapa bagi aku.

Yang penting tak berulang kali.

Dan sebab itu wujudnya "minta maaf"

  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP