8.4.10

har ini 42 : memperkenalkan awek baru aku!

DSC_0092 (1)
ini nazrul hanis lancau dengan muaz cibai orang melaka.

saja aku kasi topik hot sikit. Maklumlah, dah lama tak tulis entri baru. So mana tau topik hot dapat banyak klik sikit. huhu.

Jadi topik yang sebenarnya ialah "entri khas untuk orang melaka."

mula-mula aku nak minta maaf kepada orang melaka kerana hampir satu tahun tidak pulang ke Melaka. Bukannya aku tidak rindu kepada tanah Melaka yang tercinta itu, tapi minggu-minggu aku terlampau sibuk sehingga tidak sempat pulang.

Kali ni punya cuti pun aku tak dapat pulang sebab isnin ni sudah praktikal. Di kota kuala lumpur ini juga lah. Jadi minta maaf banyak-banyak. Tak sempat pulang lagi.

Minta maaf juga kepada ayah yang rasanya kita dah tak jumpa setahun. Gila aku dah macam duduk kat London. Tak jumpa bapak aku setahun. Kalau ayah datang KL je apis takde, apis balik melaka ayah takde. Macam mana la kita nak bertemu.

Selepas itu, kepada orang yang nak aku ambil gambar mereka, kalau dah book, silalah reply email, janganlah buat tak tahu aje, kang nanti kang ada orang nak book tarikh yang sama tetiba kang kamu cancel pulak last minute. Tak best lah begitu. Kasihan saya. Saya punya servis dahla murah, diperlakukan pula sebegitu rupa.

ok, selamat!



Buat pertama kalinya aku buat video, disebabkan ketiadaan hanif yang patut menjadi videographer, aku sendiri rekod video ni, kelam kabut sikit sebab kena ambil gambar dan buat video pada masa yang sama. Hasilnya tak begitu memuaskan hati sebab aku tahu patutnya bleh buat lagi best. Video ni pon aku bagi free je sebab nak eksprerimen, so mana tau next time aku boleh caj ke buat video plak.

Jadi kepada Roni dan Didie, maaf sebab lambat, maklumlah baru abis exam.

ni tengok la siki gambar. Nak lebih masuk Sukasukaphoto


ambik pakai nikon d90, edit pakai iMovie

Untitled_Panorama1
ambik pakai nikon d100, edit pakai photoshop CS3

4 carutan balas:

k|ree 8 April 2010 7:48 PTG  

insyaAllah..minggu depan balik melaka..mari kita pulang ke melaka...sabtu nie jumpa ayah...kita satu family makan2...jgn dilepaskan peluang itu...

jemari bebas? 9 April 2010 6:25 PG  

pergh
da wt video plakkkk~
style2

surayafaridwong,  10 April 2010 9:29 PG  

adoi..cam terase plak bab email tu...:p...sori...
btw..cukup ke eh ang pow td?lupe nk cek..huhu

AkuKopiKauSiapa? 10 April 2010 8:10 PTG  

suraya:
ahaha...takpe2..yang penting dah amik dan saya seronok amik gambar korang semua. angpow tu cukup..btol la tu harga dia.huhu

  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP