2.9.09

Pasal perkara gadis-gadis biasa

Aku baru belajar satu benda yang dipanggil 'cheerleader effect'. Cheerleader effect ni ialah bila kita melihat sekumpulan perempuan. Kita akan rasa mereka semua hot. Sebagai contoh ialah pussy cat dolls, spice girls dan ahli kumpulan sorak. Tapi cuba kita asingkan mereka satu persatu. Selalunya tak hot. Maknanya, mereka ni nampak macam hot bila dilihat sebagai satu kumpulan. itulah yang dipanggil cheerleader effect.


Ok,

1. Menjerit hampir untuk setiap perkara. Jumpa kawan lama, benci, suka, klimaks, stim, gembira melampau, apa sahaja. Menjerit.

2. Tak kira nampak hantu, bangunan runtuh, gunung berapi, kereta accident, perkara pertama yang perlu dilakukan ialah. Tutup telinga.

3. Tertarik kepada benda berkilat. Macam ikan.

4.  Rasa kawan yang dia ada sekarang ialah kawan sampai mati atau BFF. Tapi yang selalunya tak.

5. lebih kurang..ada tambahan?

25 carutan balas:

balqissy 2 September 2009 10:11 PG  

6. kalau jumpa kawan2 lama, sembang tak ingat dunia plus jerit2 jugak. ^.^

ainisz 2 September 2009 10:59 PG  

haih. point 'how i met your mother' nih.

barney mmg sengal thp dewa.

nk tmbh point gak!!

diorang suke guna short form yg cuma diorang fhm.cnth: L.M.L (later, major loser!) sambil wat tanda L kat dahi.

AkuKopiKauSiapa? 2 September 2009 2:57 PTG  

ainisz:
aa..how i met ur mother. cheerleader effect. bangang btol.

sumpah aku tak penah jumpe pompuan macam tu. ko terpengaruh dengan filem antarabangsa melampau nih. huhu

balqisy:
huhu. dalam kategori jerit untuk setiap perkara jugak.

[ske] [tdo] [siang] 2 September 2009 3:02 PTG  

muke nak sombong dan jalan nak same je

boleh ke?

I - s Y a 2 September 2009 3:05 PTG  

aaaa barney barney barney!! HIMYM! ;p gila bes!

Pije. 2 September 2009 4:02 PTG  

wah?banyak mengkaji kau kopi?
boleh tahan.
haha
nanti aku nak tulis pasal lelaki mengada2 pulak lah.
:)

.nabilah.owns.me. 2 September 2009 7:11 PTG  

kalau perempuan yang ternampak lelaki hot cemane pulak ?
:P

Tanpa Nama,  2 September 2009 10:20 PTG  

teori barney ni betul2 ada ke kat malaysia?

@DdY 3 September 2009 12:29 PG  

oho..anda lupa, stok akan amik pic berjuta-juta kali dlm satu grup.muke sume mesti bajet comel :))

n x lupe juga, kalau sorang kecik hati/benci kat something or someone, semua pun akan terbawak-bawak benci juge..kekeke!

reverie 3 September 2009 12:56 PG  

durgh...

pffttt...

loser...

suka tgk filem ala2 maid in manhattan. the bachelor. suka black eyed peas. Tak punk... (and the list goes on)

JaJOL 3 September 2009 3:23 PG  

6. Bila outing dengan kawan2, suka amik gambar jari yang dibuat simbol bintang (cantum jari ramai2).

7. Bila outing jugak, suka amik gambar kasut ramai2...

8. Bergambar sikit, lepastu upload kat blog, myspace, facebook, friendster, dengan caption "FRIENDS FOREVER".

urgghh... haha

misz benida 3 September 2009 7:38 PG  

aku sokong sme..
hahahaha..

*ble jmpe org yg xbrkenan dihati,mula la nk kerling2 kt mmber..ade la 2..
hiiii

emma songall 3 September 2009 9:03 PG  

6. pic kt ms/fc nak nmpka ada lurah jer. klu x, xhot.

7. klu shopping nak branded jer, pdahal cop siam jer.

asks 3 September 2009 11:45 PG  

diorang layan lagu2 kat MTV je...

sampah 3 September 2009 11:57 PG  

sah how i met ur mother..huhu

AkuKopiKauSiapa? 3 September 2009 7:24 PTG  

meo:
ahhaa..

sampah:
betul2. untuk cheerleader efect tu.

asks:
kurang memberansangkan..boleh cuba lagi.

emaa:
nombor 6 takleh blah..hahaha

jajol:
haha..point ko hensem. bile outing je eh??haha..teringat time sekolah.

reverie:
tu ada laki gak suke dowh..

addy:
kalau lelaki tangkap gamabr reramai bajet hensem..

nabilah:
urm..macam mana kalau kau nmpk lelaki hensem?

tanpa nama:
aku tak penah praktikkan.

ije:
silakan.

eyena J. 3 September 2009 11:02 PTG  

kesimpulan : manusia yg tlibat ngn cheerleader effect nie mengada je lebeh. haha.

Merg@s_Tua 4 September 2009 1:26 PG  

aku nyampah ngan pompuan gedik camtu.

saje nak tarik perhatian orang..

erm,tarik perhatian mamat2 yg perasan hensem

amoi chantek 5 September 2009 4:19 PG  

haha.. korg neh buat rumusan tentang cheerleader effects yg mana? maksud aku, perempuan yang dikategorikan macam mana. perempuan kan banyak. macam laki jugak. ade yang rempit, indie, nerd, yg tuh mengata yg neh, yg neh mengata yg tuh. biasa dh tuh. masing2 punya pengaruh. aku ade kwn perempuan yg mcm tuh, n aku ade kawan laki belah pakwe aku yg indie kot maybe jugak vintage maybe jugak bdk2 vespa volkswagen

laen2 perangai. laen2 pengaruh. uh.

Eater 13 September 2009 2:41 PG  

8. amek gambar kat myspace taruk muke muncung2 n buat mata besar. macam beruk makan budu.

9. suke amik gambar jari 5 org buat peace maka terbentuklah "star". retarded.

10. amik gambar kat cermin toilet kat times square, midv, n pastu upload kat myspace. sumpah, ni habit paling bangang yg pernah dilakukan oleh umat manusia.

11. bersama beberapa org rakan, susun kaki yg tengah pakai kasut (kasut mesti lain-lain kaler baru diorang rasa lebih cool) pastu amik gambar. konon kreatif habis laa tu. macam shit.

alamak, kenape aku emo terlebih ni?

haha

ceritapadadunia 15 September 2009 6:09 PG  

aku tak baca komen2 atas, malas..tapi nk tambah
aaa..
suka amik gambar kat fb/fster/dsb menunjukkan yang dialah paling cun dengan pose2 yang biasanya lebih kurang sama,
mata pakai celak sket,biar nampak galak, pakai spec besar besar, rambut kaler2 sket dan jangan lupa muncung yang konon2 sexy..
sexy kah?

..Burnt Amber.. 16 September 2009 1:47 PG  

Perempuan...annoying. kalau tgk movie adegan xdal scary pon..jerit ja lebeh. kacau.

ringo 16 September 2009 11:03 PG  

mimi : minah,kau la sahabat baik ku sampai mati.
minah : kau jua.ohhh.

2 hari kemudian.

mimi : minah,knp kau pinjam seliper aku xbagitahu.bodoh.putus kawan.

100harimencaricinta 25 Oktober 2009 9:09 PG  

aku cme nk + sket..sbb aku anti pompuan gedik2 neh..wpun aku pompuan tp ckup annoy bg aku bile dorg over..

1> bile jln ngan pakwe klo sempak ngan membe2 dia..tibe2 jd ramah wpun sbenanye musuh ketat..bajek ramah n lemah lembut r tuh dpn bopren!!siot lu..kunun baik..g mampus!!!siap jerit..."eh kamu..kamu wtpe neh..aku gini gini gini..dgn gini..gini..gini..syg,nila gini..gini..gini..."ei yaks!!!

2> nmpk orglen bergaye lebih sket mule nak niru2..padahal bile tiru tue bapak hudus nak mam...pastu kecoh2 n jerit2 kunun bajek dia cun!!siak lu.dahla mniru style org..jdla diri sndri babe..pejadah ko...

uihks...emo dah aku neh...

ah dulik r..yg pntg,gul yg gedik kat lua 2 tolong jgn bajek bagus..

  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP