12.9.09

Review filem kali pertama : Gamer

Semalam aku tengok wayang cerita gamer, gerard butler. Berkira-kira ingin tengok the ugly truth yang lelakinya, gerard butler disukai nabila farhana dan heroinnya katherine heigl yang disukai aku sendiri. Tapi sebab memikirkan cerita bergenre aksi lebih seronok ditengok di pawagam dari cerita biasa-biasa, aku tengok cerita gamer.

yang akhirnya macam fuck. Tak bes lansung. Aku benci cerita yang terlampau canggih dan moden. Kurang skrip yang berisi, terlampau banyak aksi yang cara penyampaiannya tidak sempurna bagi aku. Jalan cerita yang mengarut. Terlampau banyak aksi tapi tidak mendebarkan.

Orang jahat juga mati dengan terlampau mudah. Hero macam nak mampos kene tembak-tembak kene pukul. Orang jahat mati kene tikam dengan pisau je. Hekelleh.Bangang.

Konsep ceritanya tidak lain dan tidak bukan tidak perlu direspek oleh aku. Setakat idea "bagaimana agaknya kalau game seperti sim city atau counterstrike dimainkan oleh orang betul". Bapak bodoh.

Kesimpulannya, jangan tengok cerita gamer. Cerita bajet tinggi dengan konsep bangang dan bosan. Nabila Farhana tidur sambil tengok wayang. Betapa fuck cerita ni.

bodoh. Sakit hati.

10 carutan balas:

fezaL Mohd 12 September 2009 11:13 PTG  

rugi.
the ugly truth besh weh.!!
berbaloi..

hero mmg cm gampang haha.

hans 13 September 2009 1:57 PG  

tak best kah?
aku tak kira...
aku mahu tgok sebab dah lama tunggu...
dan ada satu citer nanti lebih kurang macam game The Sims juga...
seorang jer manusia
yg lain semua robot
mungkin film itu lebih menarik

nak menarik lihatlah film Orphan

Eater 13 September 2009 2:34 PG  

aduh, nak tengok ugly truth kene tunggu lepas puasa la..

takut nanti kurang pahala posa..

haha

by the way, filem UP agak best. sangat kelakar tapi pada masa yg sama touching.

AkuKopiKauSiapa? 13 September 2009 6:55 PG  

FEzal:
ye ke?adeh..rugi rugi..

hans:
kalau kau suke cerita macam tu..mungkin ok kot.huhu

eater:
aku dah agak citer UP bes. tapi tak tau asal aku tak tengok.

jangan puasa kalau tanak kurang pahala puasa.haha

demang 14 September 2009 12:51 PG  

heh
tu ok lagi kot
cerita cam celake

the spirit dengan watchmen
mcm celake cerita nih

asks 14 September 2009 6:59 PG  

Ha.. kebetulan malam semalam kawan aku ajak tengok Gamer, tapi aku menolak (sebab nak save duit kononnya). Ada sorang lagi kawan rekomen aku tengok tengok filem Orphan.. katanya tak rugi menonton. Hmm.. yang mana satu lebih tahi, Gamer atau G.I.Joe?

AkuKopiKauSiapa? 14 September 2009 7:19 PG  

ask:
aku tak tengok gi joe. aku tanak tengok orpahan. aku benci cerita hantu.

tapi mungkin gamer yang paling tahi kot.

.nabilah.owns.me. 14 September 2009 7:37 PTG  

ni yang nk tgk orphan ni .
mase final destination 4 kuar .
aku trus g tgk !
:)
boleh laaa citenyee .

try tgk genre cite cm i love you beth cooper .
ahahahah .

ringo 16 September 2009 7:06 PTG  

g.i joe:
tidak beberapa tahi.
stim tengok part kejar van.

up:
quite moving

orphan:
bapak psycho

final destination 4:
tahi peringkat tertinggi

AkuKopiKauSiapa? 16 September 2009 7:55 PTG  

ringo:
aku carik part kejar van je ntni.haha

  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP