10.12.10

maaf. tapi ni sangat bangsat. Tentang shuffle.

Kumpulan "the Kilat" merupakan kumpulan shuffle terbaru dari kampung keratong. Mereka merupakan 5 budak yang akrab atas satu nama...S.H.U.F.F.L.E

Sudah 2 tahun mereka menari bersama. Tapi tak pernah dapat show di mana-mana majlis. Di Keratong tiada pula kelab malam untuk mereka tunjuk bakat. Lebih-lebih pon menari kat tepi-tepi jalan, menari kat kedai mamak malam-malam, atau di balai raya. Penontonnya budak-budak 3-4 tahun main guli kat balai raya.

Satu hari seorang ahli "the Kilat" datang perjumpaan macam biasa. Dia cakap dia sudah dapat show. Mereka gembira bergelimpangan, kemudian melakukan tarian shuffle beramai-ramai sambil menjerit yahuuu!!! dan dengan gaya gelabah.

Mereka bercadang beli baju sama, topi sama, sarung tangan pon sama. Bila tangan pusing-pusing tu, baru nampak seragam, kata mereka masa mahu beli sarung tangan.

Baju mesti kilat, warna-warni, kalau boleh jaket. Malaysia ni panas. Mahu pakai jaket tebal. Tapi tak apa. Shuffle punya pasal.

Topi mesti mahu senget.

Sekali diorang shuffle untuk orang kahwin da..

biar aku, akukopi, perkenalkan, kumpulan THE KILAT




komen aku ialah :

1. tak kena lansung. Tak kene setting dengan majlis, lainlah kau punya majlis kahwin berkonsepkan party.

2. Panas kot pakai jaket tebal tu.Aku amik gambar je dah berpeluh-peluh pakai tshirt. kau pakai jaket, memang mandi ar.

3. Aku punya cadangan ialah, kalau nak sangat shuffle tu, :

patutnya diorang pakai baju melayu, joget ala-ala tarian melayu, tapi digabungkan dengan sedikit shuffle. Baru kena tema.Bodoh. Tak kreatif lansung.

16 carutan balas:

+d.O.Y.A.h+ 10 Disember 2010 6:11 PTG  

wahahah. betol2. membe aku ade gk yg wat cmnih. cuma beza dye pki bj mlayu ah :P

yg the kilat ni sgt amerekaaaaa beb :P

ザ-sylver-shooter 10 Disember 2010 8:31 PTG  

tk panas ke sial..aku tgok je dah berlemuih ketiak haa

izzy. 10 Disember 2010 8:41 PTG  

manusia2 sakai yang cuba menghapuskan adat melayu. yaiks

mendatak hijau 10 Disember 2010 10:27 PTG  

aku nak gelak berguling2an laa...adoiiiii...

theblabber. 10 Disember 2010 11:30 PTG  

they obviously trying so hard, no?

nabil 11 Disember 2010 3:10 PG  

sumpah kelakar. tak lama lagi majlis kawen pon ade pole dance

asks 11 Disember 2010 8:48 PG  

aku rasa pengantin laki ni diorang punya funder...

GuLa 11 Disember 2010 8:29 PTG  

Tak reti reti nak habis pulak tu!

AkuKopiKauSiapa? 11 Disember 2010 9:02 PTG  

doyah:
amerikaaa!!!!

aina:
haha..tau takpe

sylver:
telur kompom berpeluh

izy:
lebih urban dari orang yang urban

asks:
mungkin..aku pon rasa mcm tu

gula:
lama gila kan??

aiman afiq. 11 Disember 2010 11:37 PTG  

kalau wedding tema street party macam siapa tah mamat tu,yang siap ade adidas sponsor tu baru ngam.yang pengantin pon layan je,pelik betul.

9na 11 Disember 2010 11:38 PTG  

sumpah kelakar weyh....geli hati tgk gelagat diorg...terserlah kebodohan mereka....hahaha ^__^

nur_syahida 13 Disember 2010 2:35 PG  

bukan ke pengantin perempuan punya adik? iinm. ;)

kitt 15 Disember 2010 7:28 PG  

kah kah... tapi bro, aku ada ttend wedding my fren, ada geng kompang ni sekali buat silat pulut shuffle punye..jenis x reti nak angkat kuda2 kaki tu, main heret je..

Tanpa Nama,  26 Jun 2011 5:57 PTG  

aqu nie bru setahun shuffle.dn aqu pnya komen kmu pnya shuffling sdh bgus.tpi susunan tarian salah dn bju trlalu keterlaluan bgi aqu.

  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP