28.11.09

Review kepada mrs. world

Semalam aku tengok mrs. world. Sepanjang aku tengok aku nak gelak aje. Sebab bagi aku mrs. world ialah satu perkara yang sangat mengarut. Perkara yang hampir takde motif. Dengan english masing-masing sepatah haram aku tak faham. haha. Gile babi lawak. Diakui aku suka MILF(kalau agak kau tak tau ape tu MILF, pegi google sendiri. Tapi aku sure kelam rider tau). Tapi mrs. world tetap benda yang bodoh bagi aku.

Cakaplah aku konservatif ke, ortodox ke. Aku tetap rasa kalau dah kawin sepatutnya, laki die patut jaga dia baik-baik dan menolak dari isteri dia jadi bahan eksploitasi. Seperti, model, pramugari(maaf saloma, aku beranggapan pramugari adalah eksploitasi terhadap perempuan), ratu cantik, pengacara tv. apa-apa jelah yang lebih kurang. yang ada unsur eksploit.

Dan aku benci eksploitasi, contohnya cerita jennifer's body, dan baru ini cerita melayu, jalang. Aku cuma rasa kasihan. Tiada respect lansung terhadap wanita. Bila orang di sogok dengan rasa tak respek kepada wanita melalui cerita-cerita yang merendahkan wanita, itulah yang jadi rogol, cabul, ape-apentah lagi yang tak baik. Bodoh.

Akhirnya terus akan merosakkan sesuatu negara, ini hadis nabi: perempuan itu sebagai tiang negara, kalau rosak perempuan dalam negara itu, rosaklah keseluruhan negara itu.

Oh, berbalik kepada cerita mrs. world.

Aku kelakar sebab semua peserta dia senyum aja. Tak kira lah apa kejadian, kalah ke, menang ke, aku rasa kalau terjatuh pon dia senyum je. Senyum, lepastu tepuk tangan. Gila babi fake. Kelakar gila. Masalah dia, kau boleh nampak yang senyumannya lain macam, macam keras gila.

Dan semua peserta dia semua macam berbangga gila sebab dapat masuk mrs. world, mengangkat martabat wanita di peringkat dunia. Aku cuma rasa terlampau bodoh wanita-wanita tersebut, apakah martabat yang diangkat? martabat buah dadanya ka?

Paling penting apa paling aku ingin sampaikan ialah perasaan menghormati wanita. Wanita ini ada kuasa pengaruh yang sangat kuat, jadi bila kau hormat, baru mereka akan hormat kau. Jadi bila mereka hormat kau, barulah mereka tak pengaruh kau buat benda tak masuk akal. Dan bila kau hormat mereka, bolehlah menjamin kehidupan sosial yang sihat.

Maaf, entri ini tunggang terbalik.

17 carutan balas:

FaizalSulaiman 28 November 2009 10:26 PTG  

couldn't agree more with you. takbole bla tu bangga habis neh.

kelam rider 28 November 2009 11:20 PTG  

MILF? APA ITU? AKU TIDAK TAHU SAMA SEKALI!!!hehe


apa2 pon mrs world tak seseronok AV idol




aku lebih gemar si ayu manis dari jepun~

hans 29 November 2009 12:00 PG  

hahaha
bagi miss2 world nih diorang memang rasa bangga dapat masuk
tu selalu gelak dan senyum tu
kalau jatuh terguling pun still senyum
haha

aten chan 29 November 2009 12:43 PG  

antm pon same jugak. siap mengutuk2peserta lain depan camera. kat depan mate elok pulak senyum2. 1 dunia tgk kehiprokitan kau. ahaha

AkuKopiKauSiapa? 29 November 2009 1:57 PG  

hans :
mrs world..miss world lain..mrs world untuk orang dah kawen..miss world pegi mampos la. huhu

k|ree 29 November 2009 6:54 PG  

"bila wanita sudah beraksi...dunia hancur..."

petikan dari lagu rossa - hey ladies..

sangat banyak maksud... :)

bokbon 29 November 2009 7:25 PG  

milf jugak yang lu suka heh..!

bawak-bawak la beralih ke reality king pulak heh..he..

J 29 November 2009 10:57 PTG  

oh. perempuan feminist dalam diri aku sebenarnya suka ini entri.

rai 30 November 2009 12:33 PG  

salam

entri ni merupakan entri terbaik yang kau pernah tulis.

Pije. 30 November 2009 4:36 PG  

eksploitasi wanita.
wanita pon bangga je konon rasa diri di hargai.
rasa kecantikan diberi perhatian.
eceeh.nanti dah tak lawa nang ado la nak kena beri perhatian lagi.
jatuh depan mata pon tak pandang dah.

:0

L 30 November 2009 8:12 PG  

setuju, dan setuju.

buku kira kira 30 November 2009 9:06 PG  

tapikan bukan ke pempuan suka tunjuk kecantikan dieorg?mmg dieorg nak camtu..berkelakuan mcm tu..kalo x kan wujud pakaian yg mcm tu

.this.is.apek. 30 November 2009 4:04 PTG  

MILF ?
hahahha .
bookworm b****es ! LOL .

aku rasa perempuan suke menunjuk , hahah . suke sangat kalau orang puji puji diorang .
hahha .
:))

AkuKopiKauSiapa? 30 November 2009 10:36 PTG  

aku rasa banyak orang tak faham ape aku cuba tulis sebenarnya.

banyak menyimpang intrepetasi(aku tak tau betul ke tak spelling ni).

s a L o m a 7 Disember 2009 4:51 PG  

aku pun terfikir benda sama bila tiap kali operating flight aku penuh dgn cc pempuan.mungkin kalau ada kes bergaduh dlm flight,pax terpesona tengok cc comel lalu tak jadi gaduh?haha.oh topik ni seronok nak bercerita.even time aku attend interview peratus perempuan yg diperlukan lagi tinggi dari laki.nanti aku nk bukak topik ni kalau ada mud.thanks

fndrocka 8 Disember 2009 3:36 PTG  

terlampau bodoh wanita2 tersebut?wah statement...dah dorang cantik..sebab tu lah.haha generalize abis

fndrocka 8 Disember 2009 3:39 PTG  

terlampau bodoh wanita2 tersebut?wah statement...dah dorang cantik..sebab tu lah.haha generalize abis

  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP