27.11.09

Hari ini 34 : Kemaskini kehidupan akukopi!

hai hai hai...Apa khabar adik-adik. Sihat tak?

urm.

Aku dengar cerita hari raya haji di Kelantan meriah. Aku tak tau ketepatannya disebabkan aku duduk di Melaka dan bukan di Kelantan. Macam biasa hari raya haji bagi aku yang ahli keluarganya tiada siapa yang pergi haji tahun ini adalah macam biasa saja. Cuma semua akak-akak aku balik, dan aku suka bila akak-akak aku balik. Seronok. Kurang-kurang tak la bosan bagi aku yang macam duduk sorang je kat rumah ni.

Maaflah bagi orang yang baca blog aku dan menganggap cuti-cuti begini aku akan dilimpahi idea dan terus menerus menulis di blog ini. Maaf, cuti kali ini mungkin aku berada dalam keadaan yang sangat tertekan dan terlampau emosi.

Namun perkara itu semua harap diatasi, dengan sabar dan rasa tenang. saya harap awak pon dapat sabar dan tenang.

Sekarang aku tak nak letak gambar di blog ini lagi. Aku letak di sini. Tumblr. Aku pon tak tau asal aku buat macam tu. Mungkin layoutnya yang lebih cantik dan comel.

Sebenarnya aku dah lama tak dapat email bertanya masalah cinta. Marilah hantar. Nanti aku cuba jawab. Aku suka.

11 carutan balas:

buku kira kira 27 November 2009 12:49 PTG  

raya mane2 pun ape lagi yg terbaik skali kalo uma tu penuh ngan adik beradik, ank sedara dan sesetangh sedara mara..tu la aku rasa mksd "meriah".

Shariffudin Sahedan 27 November 2009 8:09 PTG  

wattahek?
jadi doktor cinta skrg nmpk?
hahaha...

hans 27 November 2009 9:26 PTG  

hahahha
doktor cinta = dah macam lagu indon lak

L 27 November 2009 11:14 PTG  

tanak email boleh? nak tanye kat sini je.
aku suke seseorang selama 2 thn (maksudnya dah couple selama 2 thn). bile die dump aku, aku mmg gile bayang die.
tup tap aku jumpe org laen, aku trus tak ingt pd org yg 2 thn tu. (maksudnya aku suke betul kat org laen tu). tp aku terpaksa pendam perasaan aku sbb org laen tu milik perempuan laen.
pokoknya sekarang, mcm mane nk lupekn org laen tu bile setiap kali aku pandang die, hati aku dup dap dup dap

yang benar,
kucing kurap

AkuKopiKauSiapa? 28 November 2009 3:50 PG  

buku kira-kira:
aa..
mungkin

pudin:
semua benda gua cover sekrang. haha

hans:
eh?

L:
satu perkara masalah kalau kau tulis dekat sini ialah sebab nanti orang tau la ko sape. sbb itu lagi senang kasi email. tapi takpe. aku jawab jugak.

Soalan kau ni mudah, kalau niat kau ingin nak tackle die, mungkin kau patut ikut beberapa tips yang aku pernah tulis dalam blog ni, antara tajuknya ialah "bagaimana mahu jadi perempuan sundal", "gadis terlampau", senang cakap, baca lah bawah label "isu gadis dan lelaki"

Kalau niat kau memang untuk melupakan dia, lebih mudah, kau carik aja laki lain. Nanti mestilah kau akan lupa punya.

kakjahbedol,  28 November 2009 4:49 PG  

dear Dr.love (bapa gay sungguh nama)

aku pn bru break dgn mamat ni da dkat 2tahun la gak (nape ramai sgt 2thn da break ek? ok abaikan.) Mamat ni jenis jiwa sangat lah weh. Jiwang satu, sakit jiwa pun ade jgk die tu. Slalu wat aku tertekan dengan ke-over-caringan-an beliau. Memang suatu kejayaan besar lah bg aku dpt lepaskn diri dari die. Tapi, da dkat 2bulan hari2 ade je msg die masuk. Dan aku tak pnah reply. Penah gak die ugut aku mcm2. Tp ahh, aku tak caya. Masalahnye skrg(pjg giler mukadimah!), aku nak cakap je kat die "GET A LIFE LAH BIATCH!" tapi ntah lah, tak habis2 tunggu aku yang tak mungkin nak die balik. camne ah? aku rase jahat plak bazirkan hidup anak orang. iskk. cmne nak buat die stop tunggu akuu nihh.

AkuKopiKauSiapa? 28 November 2009 5:13 PG  

kak jah bedol:
Aku tak suruh pon ko panggil aku dr.love. aku pon benci nama tu.

ok

mari kita klasifikasikan lelaki jenis macam ni sebagai lelaki emosional dan sensitif.

lelaki macam ni selalunya mempunyai wave, ada naik turunnya. Ada masa yang die gile-gile merayu kat kau dan nanti sampai satu tahap die marah dan ugut kau macam-macam, biasalah tu. Nanti die cakap sori balik, lepastu merayu-rayu balik.

Dan perlu kau faham tidak kira apa lelaki, adalah jenis susah gila nak give up. Jadi kau perlu tahan lah.

Pada aku cara untuk buat die stop ialah buat tak tahu macam mana yang kau tengah buat kat die sekarang.

Lepastu jangan percaya dengan dia, kira jangan percaya yang die merayu kat kau tanpa ganjaran yang die mungkin akan mintak kat kau kalau kononnya kau akan terima balik dia.

kiranya,
kononnya kau akan nak balik kat dia, apakah kau yakin yang tujuan die mintak tu adalah baik? mungkin die nak trick kau, mungkin die nak sakitkan hati kau, atau tahap mungkin die nak merogol kau ke.

nak balas dendam la konon.

Jadi jangan percaya..

Cara yang palik elok ialah buat tak tahu, buang die dari facebook, kalau kau ada blog dan dia baca blog kau, letak gmbr yang kau sedang bergembira bersama-rakan, jangan reply msg dia, jangan angkt call die, kalau kau terangkat jgk sebab dia guna phone lain, bila dia cakap jangan terus letak, jangan pula kerek, buat biasa.

tunjukkan yang kau dah get over die gila babi dan mengharap dia pon sama.

selamat berjaya.

Tapi seriously aku pelik, dah 2 tahun kot..kalu baru sebulan boleh tahan lagi.

dan kau tak bazirkan hidup dia, dia yang bazirkan masa dia sendiri.



Mesti ada benda yang kat kau, dia tak dpt kat orang lain. benda baik atau buruk, aku tak tahu. huhu.

kakjahbedol,  28 November 2009 5:36 PG  

sbb lepas 2tahun ni baru berjauhan. aku tercampak ke perak. die kt kl sane. dan aku plak 1st gf yg dikire sbgai steady gf die. dulu diebaik je. lama2, sbb die tlampau sygkn aku la buat aku jd stress. haih manusia. ape pun, thx bro. kawen jgn lupe jempot.

AkuKopiKauSiapa? 28 November 2009 7:18 PG  

kakjahbedol:
kawen aku jemput sumua orang..

reverie 28 November 2009 8:50 PG  

selamat hari raya bro.

  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP