11.11.09

Sikit pasal Prinsip Keseimbangan

Jadi kita dijadikan dengan seimbang. Kiri dan kanan, lelaki dan perempuan, air dan tanah, baik jahat dan macam-macam lagi. Tubuh badan kita pon seimbang, hujung tangan ke hujung sama dengan tinggi, 2 kali besar tengkuk sama dengan pinggang. Itu semua keseimbangan bukan?

Jadi sekarang kita tak mahu seimbang. Tak mahu duduk di tengah-tengah, mahu lebih hal dunia, mahu paling banyak duit, mahu paling banyak perempuan, mahu paling banyak kereta, mahu kereta paling besar, mahu rumah terbesar didunia. JAdi gay, jadi lesbian pon rosakkan keseimbangan kan?

Jadi bila rosak prinsip keseimbangan itu, macam kita berdiri atas tiang, perlu seimbang bukan? kalau tak seimbang, maka jatuh. Sebab itu kita disuruh moderate(bersederhana). Itu tips hidup bahagia paling mudah. bersederhana, tidak banyak masalah, tidak perlu carik banyak. Bersederhana sahaja.

Jangan rosakkan keseimbangan, nanti hancurlah.

10 carutan balas:

hans 11 November 2009 1:37 PG  

besederhana...
ada kala perlu berlebih dan ada kala perlu berkurang
mengikut keadaan bila perlu

apekzer 11 November 2009 2:47 PG  

kalau tidak seimbang,
selalunya akan jadi tak stabil atau keadaannya bergoyang.

bergoyang ni pulak akan melahirkan perasaan seronok.

kenapa seronok bila bergoyang?
pernah nampak tak, orang di disko semua bergoyang,

orang menari mesti bergoyang.
smpai lagu pun ade goyang2,

kalu nak tengok contoh paling simple, baby kecik umo setahun 2 yang baru tahu jalan pun akan bergoyang bile die gembira atau ketawa. kira menari2 kecil lah.
bergoyang lah tu.

jadi orang yang tak cari keseimbangan akan bergoyang untuk seronok atau bergoyang sebab seronok.

bergoyang sama dengan tak seimbang.

paham tak ape yang aku cuba sampaikan?


p/s: goyang boleh tapi jangan sampai terjatuh. bila nak jatuh cari balik keseimbangan tu.

keseimbangan sama dgn sederhana.

apekzer 11 November 2009 2:48 PG  

nanti bia aku ceritakan pasal prinsip goyang

goyang antonimnya seimbang

p/s: hehe

Razman 11 November 2009 2:52 PG  

aku tgk lec aku, pgang die hmpir 10x ganda leher..x seimbang la tu kan?

omarkhayam 11 November 2009 11:45 PTG  

itu bukan pinggang, itu perut.ahahaha. berselera mengikut akal, bersederhana melawan nafsu

asks 12 November 2009 11:34 PG  

ada orang hilang keseimbangan (lebih jahat drp baik), seperti mencuri, untuk mengejar keseimbangan (dari kurang berkemampuan ke sederhana).

Tanpa Nama,  13 November 2009 10:32 PTG  

ak ske entry nie..yupp xperlu kot nk kejar mcm2..hidup sederhana xde masalah sgt..cube trlalu kaya..kne rompak la..org dengki la..kan senang hdup simple

Diloz 13 November 2009 11:28 PTG  

gay2 dan lesbo2 buat 'ekosistem' kita tak seimbang ah.Damn.

  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP