15.9.10

Short filem baru akukopi


Kalau ikutkan hati aku, aku nak je tulis skrip aku kat sini. Tapi disebabkan hadiah nya 10k. Aku taknak share. tunggu dah siap baru boleh tengok.

Tapi sebab aku tak tahan jugak, aku cerita sikit ideanya. Skrip penuh tak boleh.

ok,

Cerita yang aku ingin buat ialah mengenai perangai orang Malaysia membawa kereta, tentang perangai cibai mereka, dan pastinya ending yang ada "aaaa" atau "oooo" moment.

Cerita yang bakal aku baut ini berkonsepkan 'cepat', kerja kamera yang tidak banyak bergerak, lebih statik, dan satu scene ke satu scene yang lain tu lebih kurang mcm 1 saat je. Kira kalau short filem aku dulu, statiknya terlampau lama, yang ni macam..pap..pap..pap..dpt bayangkan tak? haha

Kalau boleh orangnya bergerak laju, macam iklan Colgate Plak yang kumur-kumur dalam wayang tu. Dapat?

Dan pergerakan watak ialah berlebih-lebihan. Dengan muka yang tiada perasan. Kira kau cuba bayangkan ada orang menari dengan over, tapi muka takda perasaan. Haa..macam tu.

Idea asalnya ada sedikit unsur musikal, aku betul-betul harap idea sedikit musikal itu akan menjadi.

senang cakap, tunggu je ar, lepas raya ni baru start.





Sebenarnya aku gila babi excited!!

3 carutan balas:

hel,  15 September 2010 10:29 PG  

hoho excited. sabar mushi.baca bismillah apa2 pun.
nk blakon bleh.hoho

AkuKopiKauSiapa? 15 September 2010 10:33 PG  

hel:
boleh..nak jadi krew pon boleh.haha

dobot 17 September 2010 6:52 PTG  

good luck, aku doa kau dr jauh :)

  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP