7.9.10

Hari ini 49 : Selemet hawi wayewr hawau

Kerana aku di Melaka,mungkin ada carutan semasa menulis blog ini, harap maaf jika kamu terlampau lembut hati.

Maklumlah, darah Melaka, darah pahlawan, Hang Tuah. hati kena keras sikit. haha


1. Sekarang di Melaka yang aman dan damai ini. Aku selalu suka berada di Melaka walaupun sebenarnya aku malas balik atas faktor kewangan. Yelah, balik Melaka ini paling bangsat pon perlu ada satu ratus ringgit. Kos pengangkutan pergi balik. Aku punya duit belanja satu minggu cuma rm150 satu minggu. Kalau aku guna untuk balik Melaka, habis ar.

2. Di melaka ini boleh lepak sama dengan Muaz, sama dengan Jeghol. Muaz semalam tunjuk baru beli iphone 3gs. Ah butoh ar. Sakit hati aku tengok. Aku sorang je pakai handphone cikai lagi.

3. Lepastu aku nak minta maaf kepada semua pembaca blog aku sempena hari raya ni. Dari orang suka baca blog aku kepada orang dah jadi menyampah baca, dari orang menyampah baca kepada orang jadi suka, atau dari orang yang tiada perasaan baca kepada tiada perasaan baca juga. Minta maaf jika terlampau lepas.

4. Raya ini aku punya baju aku rasa ganas gila. Aku rasa baju aku yang paling ganas taun ni. Kira aku kalau jalan-jalan budak-budak mesti semua takut. Semua menggigil je kalau aku lalu sebelah. Kira aku dah tak hairan lagi la, memang mereka patut cuak. haha

5. Aku tak penah pegi bazaar kat Melaka ni, tapi bila bapak aku bawak balik kuih dan aku tanya harganya berapa. Kau memang rasa nak memaki je peniaga di Kuala Lumpur.

6. Tahun ni aku paling rindu arwah mak. Jadi setiap petang aku pergi kubur baca yassin. Sila sedekahkan al-fatihah jika kau membaca.

10 carutan balas:

AMALINA 7 September 2010 5:09 PG  

pergila bazaar kat melaka sekali. best juga, tapi dah hujung ramadhan ni banyak peniaga da balik kampung. :|

Sylarius 7 September 2010 5:32 PG  

Selemet hawi wayewr kt awk jugerw (nada gedik)

AkuKopiKauSiapa? 7 September 2010 6:16 PG  

yeah!!
disqus dah takde.haha

Diloz 7 September 2010 6:30 PG  

keras memang keras.

tapi part last sekali sangat deep dowh.
semoga roh dia aman.
amin.

Mimie Hamdan 7 September 2010 7:30 PG  

yeap... mimie pun rindu mak... sgt2 rindu... sgt2 perlu nak bercakap ngan dia skrg... sgt2... khamis ptg kita gie sesama kay... al-fatihah..

NADIAH KAMARUZZAMAN 7 September 2010 7:36 PG  

mushi baju ape yg ganas tu?hehe..
selamat ari raya..

al fatihah..

arek 7 September 2010 6:02 PTG  

selamat hari raya bro..

k|ree 7 September 2010 7:07 PTG  

alhamdulillah ada org nak belikan hp tue...siap kata hp cikai...aku kasi semeriam kang...
alhamdulillah juga kerana setiap hari berjaya ke kubur mak...dan sedekahkan yasin kat mak...
waaa...aku rindu mak sangat....

Rizwan Zainal 8 September 2010 6:00 PTG  

Al Fatihah...moga roh ditempatkan di kalangan org beriman

  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP