8.4.11

Benda kau ingat betul tapi salah. Salah sangat.

pakai kitlens jeww

1. Bertanya
Jangan tanya gadis. Sebagai contoh jangan tanya, "boleh tak kalau i nak ambil gambar u tidak berbaju", atau," boleh tak kalau perhubungan intim kita ini i record dalam format 3gp kemudian i akan upload di internet atau pass dekat kawan-kawan". Jangan tanya. Pastinya gadis akan jawab tidak.

Cuma buat sahaja. Kalau mahu record vide. Record aja. Kalau mahu ajak tengok movie. Ajak aja. Jangan tanya, " u nak ikut i pegi tengok movie tak?" Sebaliknya, cuba cakap, " jom ikut i pegi tengok movie".

Logiknya kerana gadis suka perasaan didominasi. Kemampuan lelaki mendominasi, memberi arahan, menunjukkan ciri kepimpinan dan kemampuan memberi arahan dan kuasa.

2. Mengalah
Jangan mengalah selalu, jangan ikut cakap gadis, Mungkin kalau sekali sekala kalah dalam permainan badminton untuk menunjukkan kehebatan dan kegirangan gadis itu tak mengapa. Tapi kebanyakan masa. Jangan mengalah dan ikut cakap.

Nanti gadis besar kepala

3. Ego
Senang hati gadis jika kamu menurunkan ego sekali sekala. Tapi jika tiada ego lansung macam aku ini. Pastinya gadis memijak kepala kau. Sakit kena pijak kepala ni. Serius sakit.

Tiada respect.

Kalau dapat gadis yang faham tidak mengapa, kalau dapat gadis yang tak reti mengalah. Sakit hati tidak terkata.

Macam entri sebelum ini.

Betul-betul yang sebelum ni.

pantang salah, pantang kalah, pantang kena marah.


10 carutan balas:

Nuha 9 April 2011 10:40 PG  

aku pon setuju ajelah

Orked 10 April 2011 9:38 PTG  

btl ke anda tak ada ego langsung? kalau mcm tu gadis anda mmg la sentiasa menang sebab anda tak ada ego.

:)

nil 12 April 2011 11:22 PTG  

dah sayang sangat, ego pun letak tepi. pastu bila dah kena pijak, mulalah melalah. cita org lain ni.
sikit ego kena ada.

s.u.h.a 13 April 2011 2:46 PG  

kalau dapat lelaki yang tak pernah bertanya, ego tak pernah nak turunkan walaupon satu inci dan tak pernah nak mengalah macam mana?

AkuKopiKauSiapa? 13 April 2011 3:36 PG  

suha :
itu pon susah.
senang begini lah,
cuba jangan ambil bulat-bulat apa yg aku cakap. ini masalah orang biasa. bukan mahu analysis apa yg dibaca, terus ambil aja.

anyss 15 April 2011 9:59 PG  

Assalamualaikum,
kalau reti bagi arahan ajepun...awek lari jugak. Paling baik, berbincang.

Bincang dulu, pastu putuskanlah sendiri dan tak payah dengar pun apa dia cakap hu hu hu nak kena hampuk hu hu hu

shakinah 26 April 2011 10:35 PG  

setuju gila! sumpah setuju. haa kan aku dah ter over. haha

  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP