11.3.10

Kepentingan Panggilan terakhir

Maaf belakangan ini banyak isu-isu begini.

Untuk yang tidak begitu faham apa itu panggilan terakhir biar aku terangkan.

Panggilan terakhir ini ialah macam bila kau break up akan ada satu benda yang aku panggil panggilan terakhir. Panggilan terakhir ni kau akan cakap segala-galanya, yang tak puas hati, siapa salah sebenarnya, ataupon mungkin memakin hamun.

Kepentingan panggilan terakhir ini ialah ia menentukan kamu menang atau kalah. Maknanya, sama ada kamu jadi orang yang sedih atau kamu orang yang tiada rasa apa-apa.

Menang atau kalah ini penting sebab ia menentukan kehidupan kamu selepas itu, hilang arah tuju atau rileks macam tiada benda jadi.


Jadi apakah cara untuk menang?

Setelah aku analisa

1.Paling penting ialah menyatakan ketidak kesahan kamu terhadap orang yang lagi satu dan menunjukkan betapa kamu ok dengan apa yang jadi.

2.Jangan maki, cuba tahan.

3.Paling utama ialah ego, dan kawan-kawan yang tidak masuk akal supaya kamu boleh lupa semua. dan tidak nampak desperate.

4.Biar perbincangan tergantung. Supaya orang lagi satu rasa tidak puas nak cakap, biar egonya meletup. Nanti dia akan call balik. Jangan angkat. Supaya tambah tensen dan dia tak senang duduk. Macam ni, kamu dikira menang dan boleh gelak untuk sementara.

5. bak lagu kaiser chief, " love is not a competition, but i'm winning"

6. Paling penting ialah cara mengawal, mungkin aku akan hilang kawalan selepas ini.

13 carutan balas:

apekzer 11 Mac 2010 5:47 PTG  

ko tengah menang tapi nak kalah la ek?

MiRaVee 11 Mac 2010 6:21 PTG  

sronok sgt ker temporary winning while ur actly crunching up ur own soul and the other...?

sumtimes u gotta put down ur ego for future happiness...

nmpk lg loser bukan klau aftrwards bru nak nmpk desperate...? hahaha *sarcastic laugh*

k|ree 11 Mac 2010 6:36 PTG  

jom jalan weekend nie...?macam nak rayau2 ngan linda... :)

AkuKopiKauSiapa? 11 Mac 2010 7:56 PTG  

miravee:
ia lebih bagus dari kau sakit hati, lower ur ego, dan segalanya..tapi tak mengubah apa-apa lansung.

sekurang-kurangnye kau rasa best kejap kan?

AkuKopiKauSiapa? 11 Mac 2010 7:56 PTG  

kireee:
sori la..agak sibuk.submit proposal ari isnin.

dhiaaalaraaalifeee 11 Mac 2010 8:57 PTG  

i agree with keep ur ego haha !

Tanpa Nama,  11 Mac 2010 10:40 PTG  

haha xboleh blah. tapi betul laa.

Tanpa Nama,  11 Mac 2010 11:26 PTG  

apa yang kau dapat untuk ego?

kesian kau. awek kau lagi kesian.

Superwoman 12 Mac 2010 1:15 PG  

btol2. i did yg no 4. hahaha. ohh. u yg tgh xpuas hati tu kan?

Pendiam 12 Mac 2010 5:57 PG  

kadang kadang kita jadi ego sebab dah penat bertolak ansur.

Tanpa Nama,  14 Mac 2010 7:15 PG  

haha weyy tanpa nama. ni tanpa nama nak cakap. aku potong jarilaaa kalau kau xde ego. gile statement kau xboleh blah. macam kau perfect sangat weyy haha ;)

Nelza Rahim 28 Mac 2010 11:57 PTG  

4.Biar perbincangan tergantung. Supaya orang lagi satu rasa tidak puas nak cakap, biar egonya meletup. Nanti dia akan call balik. Jangan angkat. Supaya tambah tensen dan dia tak senang duduk. Macam ni, kamu dikira menang dan boleh gelak untuk sementara.

ha ni paling benciiii! hahah dah lama tak baca :P

Tanpa Nama,  8 Mei 2010 3:40 PTG  

org putih panggil closure..

  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP