28.11.08

Mengapa cupcakes?

sejak belakangan nie. atau mungkin sudah lama dan aku baru sahaja perasan aku tak tahu lah. cupcakes menjadi seperti trend. Coraknya menjadi lebih penting dari rasanya. Apakah sangat keistimewaan cupcakes ini? menurut survey yang aku jalankan secara halus kepada beberapa orang, wanita terutamnya. Rupanya yang comel dan menawan hati telah berjaya memikat gadis-gadis urban untuk membeli cupcakes ini dan sayang pula ingin memakannya. tetapi menurut mereka lagi, " kang kalau simpan kang kene makan semut plak, aku pon makan la. selalunya aku makan sambil menangis" kata gadis itu sambil menangis dan menelan cupcakes yang ke-9 beliau.

kebiasannya, peminat cupcakes ini wanita, memakai sluar seperti sluar tight yang panjg dan ketat seperti sluar renang muslimah, memakai heels, memakai baju ala-ala baju kaftan tetapi pendek dan selalunya, dan aku tidak tahu mengapa, berwarna biru terang baju itu, berambut fringe, memegang DSLR, dan kadang-kala memakai contact lense dan memaki gelang di tangan dengan banyak. mereka akan duduk di kedai-kedai seperti wondermilk, cupcakes chic atau ape2 kedai sambil menyilangkan kaki dan siku diletakkan di atas peha smbl memegang sudu memakan cupcakes.

Perusahaan cupcakes juga semakin meningkat, masing-masing ingin mengekspresikan diri melalui cupcakes yang dihasilkan. Kepuasan seseorang berbeza-beza, aku tidak boleh salahkan itu. tetapi mengapa cupcakes?mengapa cupcakes?perlukah cupcakes?tidak sedap tak apa, janji comel.

rakanku membeli cupcakes dengan jumlah yang banyak, sungguh banyak sehingga 40 biji, katanya die ingin menggunakan cupcakes itu sebagai bekas tanam pokok akibat kecomelan cupcakes itu.dan kalau ada lebih ingin digunakan sebgai hiasan di atas TV.

Mengapa cupcake? mengapa cupcake pon boleh menjadi tren? aku makan tak sedap pon. tadi aku baru menemani Nawwar yang ingin makan di cupcakes chic. takdela sedap sangat sehingga mampu digilai gadis. lagi satu, mengapa gadis?

aku tak faham, mungkin aku perlu memakai topeng cupcake supaya gadis menganggap aku comel.haha

mengarut gile aku..

21 carutan balas:

FarhanaLicious 28 November 2008 8:03 PG  

kek koko mak aku buat lagi bes.

apekzer 28 November 2008 9:05 PG  

menagapa cupcakes ya? sebab aku rase tade orang buat kek biase tu comel2 macam dierang buat cupcakes kot.. lagipun harga die lebih murah dari kek yang 21 inchi tu.. kan? sebab tu lah gadis suke cupcakes.. bukan gadis pon suke gak tu... sebab zaman skang ni ramai ke lagi yang gadis.. yeke?

AkuKopiKauSiapa? 28 November 2008 9:13 PG  

duan : sebab zaman skang ni ramai ke lagi yang gadis <--ape nih?tak virgin?haha

Nasir Haris 28 November 2008 10:08 PG  

weh....

*blur*

trend cupcakes?haha

J,  28 November 2008 3:50 PTG  

haha. kenapa aku tak tergolong dalam manusia yang gila cupcakes? (aku tau kau mesti akan relate budak subang and damansara dgn benda-benda mcm ni). tapi sumpah sejak trend cupcakes start, aku tak sentuh satu pun lagi.

tapi mungkin juga sebab aku tak memakai sluar seperti sluar tight yang panjg dan ketat seperti sluar renang muslimah, memakai heels, memakai baju ala-ala baju kaftan tetapi pendek dan selalunya, dan aku tidak tahu mengapa, berwarna biru terang baju itu, berambut fringe, memegang DSLR, dan kadang-kala memakai contact lense dan memaki gelang di tangan dengan banyak.

mungkin.

garfield'78 28 November 2008 5:27 PTG  

Hahaha!!idea2 yg sgt fresh n hilarious..ske sgt bace blog2 kamu~

p/s:ye,mungkin kne pkai topeng cupcakes..

kamuni..pemerhati yg sgt baekla..hahaha!!

AkuKopiKauSiapa? 28 November 2008 5:58 PTG  

ala jannah..
jgn la marah..
ko tau kau mcm mane kan?
aku pon tau kau mcm mane..
kau tak tergolong lansung..

dalam cupcakes nie aku tak ckp budak suabng or damansara..
maybe..
budak ampang kot..

gadis ampang..
memakai barangan med-end ataupun high-end tiruan.
budak subang memakai barangan high-end
budak melaka?
pki barangan bli kat jusco..
kahkahkah
takde kne mengena.

BEEdadari 28 November 2008 9:36 PTG  

what's with the stereotype?

bakrihafizhisham 29 November 2008 12:52 PG  

beedadari.
i think that stereotypes are just desciptive prolonged thoughts,
dont you think?
but then poeple call it stereotypes just make it look bad,
but it's not.

it's only a desciptive prolonged thought,typed or written down no a piece of paper.

owh yeah i havent eaten those cupcakes.
nampak very plasticky and i presonally feel,
that who ever love those things,
MEMENTINGKAN LUARAN.

but that's just silly old me,
kan?
maaf ya kalau tersinggung dan menyinggungkan.

~mademoiselle hana~,  29 November 2008 9:24 PG  

haha!!
ko ni.aku pengusaha cupcake tau!
hihi.
well,skrg ni semua bnde nak ada trend.
mule zmn era kbangkitan cupcake,aku pun trtanye2..
ape yg org ske sngt dgn bnda yang manis gile nih??
tapi,aku mula buat sbab org dtg bakery abg aku pastu tanye.awk x buat cupcake?
takde cupcake ke kat sini?
aku pun naik heran.
aku pernah cakap,
"kak,cupcake 2 x sdap pun.manis sangatlah kak."
then diorg akan jawab
"tapi comel dik!!!"
hahaha.aduh.aku tak tau pulak makanan comel lagi best dr makanan sedap.
jadi,kesimpulannya aku buat cupcake utk mndapatkn gaji dr abg aku seterusnya memenuhi dana keyboard korg aku yg sterusnya.boleh ke?haha=p
jadi,biorla diorg nk mkn cupcake.aku suke je.hihi

J,  29 November 2008 3:39 PTG  

oh. aku tidak marah. ada nada marah ke? haha.

yes, kau tau aku mcm mana :)

AkuKopiKauSiapa? 29 November 2008 5:20 PTG  

cik hana :
ko buatla bahulu berbentuk cupcake..boleh ke?
haha
kire mcm bahulu yg comel la..
haha
kuih batang buruk ke..haha

jannah:
ye jannah..

lullaby 4 Disember 2008 5:04 PG  

alamak..ada orang nama sama dengan saya..hurm orang ke 4 sama nama!

Hunn 4 Disember 2008 9:33 PG  

Hahaa how nice you judge those girls heh.
I think designing cupcakes are apart of arts. Its like printing Tees but its in a different way. Different people has different ways to express their feelings.
Giving cupcakes as a gift is like giving flowers I think.
You should ask men, why ladies and cupcakes are always known. So far, I see, most of the cupcakes are decorated with girly decorations. That may be one of the factor why cupcakes are always with ladies. Heh.
Kids love cupcakes too though! ;]
Business people, theyll sell what people want. Hehee.
When youve eaten the most tasty cupcakes, youll know why.
=)

Hunn 4 Disember 2008 9:34 PG  

And, we dont have to cut cupcakes. Its small and practical to eat

Minister Of Mind 2 Januari 2009 1:18 PTG  

Tergelak besar aku ngan word ko iaitu "aku tak faham, mungkin aku perlu memakai topeng cupcake supaya gadis menganggap aku comel.haha"

setuju ngan komen dari garfield'78.

Dan...aku terus ketawa.

munieyra ruslan 13 Januari 2009 10:05 PTG  

u'r such a gender bias person

atbk 21 Februari 2010 10:27 PG  

betul...
getik dgn trend cupcake...
sekarang dh jadi "bunga telur" masa kenduri...
telur rebus lagi bagus,
cheapest protien, makan dgn kicap, kalu nak lepas, kene jauh2 hahaha

Tak sedap pun kebanyakan cupcake.. manis je lebih.
Menggalakkan kencing manis je!
huh

  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP