19.11.08

idea buah


gambar di atas tiada signifikasi dengan penulisan di bawah


idea asal - hanif(apeklowek)
pengolahan - akukopi

1. akibat haru biru dunia politik di Malaysia sekarang. akukopi, hanif, dan apekzer berbincang2. hanif mengeluarkan satu idea yang sgt comel bunyinya dan aku berminat untuk share kepada kawan-kawan ku yang disayangi.

2. ideanya : membuat satu blog yang akan mendapat pengaruh yang besar tetapi tidak berpemilik..pemilik blog hanya boleyh approve sahaja sebarang entri yang dimasukkan oleh pengunjung..

3. entrinya bukan berbentuk tulisan. tetapi berbentuk video dan mungkin tulisan untuk memudah faham kan.

4. perasan tak? kita selalu duduk di kedai minum, dan crite bende2 mengarut, idea2 mengarut, cara penyelesaian masalah sesuatu masalah negara sehingga ke pagi berborak. takkan nak sia siakan sahaja sume idea2 itu.

5. idea hanif ialah kita rekodkan perbincangan itu. tetapi memakai topeng berbentuk buah. seperti perbincangan, buah manggis dan buah rambutan. untuk menunjukkan simbol BUAH FIKIRAN. jadi sume orang hendaklah memilih satu jenis buah.

6. akhirnya satu jenis buah akan menjadi terkenal akibat ideanya yang hebat tentang apa sahaja permasalahan di Malaysia ini. mungkin juga masuk berita tentang idea- ideanya yang hebat.

7. akhirnya buah yang terkenal, mendapat pengikut yang ramai, dan wujudlah seperti komuniti buah manggis. mungkin mengeluarkan t-shirt untuk dipakai.

8. apabila sesuatu itu besar, dan comel pula, pasti ia akan di ambil tahu oleh seluruh negara. dan akhirnya, idea-idea itu mungkin didengar dan diteladani oleh negara

9. gila babi mengarut.tapi comel juga bagi aku..hahaha

6 carutan balas:

Nasir Haris 20 November 2008 12:46 PG  

sial.hahaha

ni memang mngarut

hahaha

nadi hati seorang ida 20 November 2008 6:11 PG  

memang senghal kemencarotan ko!!
idea anep pown ko le pakai??
lalalalalla~~

apekzer 22 November 2008 5:11 PG  

sesungguhnya idea ni bernas.. tapi seperti kata pepatah.. hanya jauhari mengenal manikam... bukannya encik johari jiran manikam.. harap anda mengerti aa yang cuba saya sampaikan.

apeklowek 26 November 2008 6:43 PG  

dang! sbnarnya aku da tulis sgt panjang tadi..tapi phone ni bangang sket..waaaa..aku nak huraikan sket lagi pasal buah nih..tapi tu la..xpe la..da tension aku ngan phone nih..tggu balik umah nnt la..nnt insyallah aku post kat blog aku pasal sedikit reason mengenai mengapa bertopengkan buah..ahah

AkuKopiKauSiapa? 26 November 2008 7:12 PTG  

wah..
anep..
terima kasih melawat..
ye sila terangkan lebih mengenai buah ini..
ataupun menjadi penulis jemputan..

zinnia zenith 7 Mac 2009 1:08 PG  

sebenarnya dulu pernah buat.
idea yang kamu tulis ni.
.dulu pernah buat.
tapi bukan dalam bentuk video or rakaman suara.
.tapi dalam bentuk penulisan.
.ya.
.dalam bentuk penulisan.
.cerita.
.pengolahan jalan cerita.
.bukan seperti diari hidup yang membosankan.
.tapi sebuah cerita.
.boleh juga dikatakan seperti cerpen atau cerita pendek.
hurm.tapi tu semua hanya tinggal kenangan.
blog itu telah pon di hack.
hahahaha!~
mungkin sebab selalunya idea itu akan tergantung.
dan pembca mungkin marah.
.tapi ini bukan salah aku.
bukan.
itulah tujuan aku meletakkan cerita tersebut,
untuk mendapat idea dari pembca
tapi mereka tak pernah membantu.
hanya tahu mengkritik
menghina
tapi tidak pernah memberi idea lain sebagai ganti.
kamu faham maksud saya.?
terlalu ramai org yang sebegini.
kan?

  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP