16.8.11

Pandu uji canon + sigma 30 1.4

Terima kasih kepada Abang Diloz sebab kasi pinjam kamera dia. Sebab mula-mula aku ingat nak buat video. Tapi macam tak sempat hari tu. Jadi terpaksa batal sebab esoknya tu dah masuk puasa dah.

Dari dulu aku sangat teruja dengan warna Canon. Semua fotografer yang aku suka macam amelia lyon, we are the parsons, heandshe photography, semua pakai canon. Aku perasan warna mereka macam ada satu pattern.

Jadi aku pon pandu uji la, dan mahu tengok sendiri macam mana. Jadi ini lah lebih kurang.

Jujurnya, aku suka warna dia, tapi pendapat persendirian aku, ialah kurang sharp dan kurang contrast berbanding Nikon. Mungkin faktor lens dan body. Aku pon bukan pandai sangat benda-benda alah ni. Ikut sedap mata je lah.

Jadi tengok je la gambar.











1 carutan balas:

Azura Kimura,  26 Ogos 2011 11:20 PTG  

Sama mcm aku. Aku pon lebih suka Nikon sbb aku rasa warna2 Nikon lebih menggembirakan mata aku memandang...hehe...

  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP