25.1.10

Bowling dan kepentingan dalam gambar

1.Sabtu hari tu aku ambil gambar untuk orang main bowling. Seronok. Aku ambil gambar untuk department ICS kot nama dia yang aku pon tak tau apebende maksudnya. Ini sikit, gambar lebih di sukasukaphoto.


DSC_0022


DSC_0439

DSC_0462

2. Aku paling suka ambil gambar family kerana ianya lebih fun, lebih comel. Dan aku perasan betapa expression penting dalam gambar.

3. Expression orang dalam gambar akan reflect kepada orang yang melihat gambar tu. Contohnya kalau gambar tu budak-budak sedang gembira pasti kau ingin senyum. Ada ke orang tengok gambar macam kanak-kanak Afrika kemudian senyum?

Mesti rasa macam sedih jugak.

Sebab dia reflect lah.

4. Kalau gambar letup-letup, angle cecah lantai tapi takde expression pon tak best jugak rupanya.

5. Sebab itu aku suka ambil gambar family. Senyum ikhlas dan bahagia. Aku enjoy tengok.

6. Banyak lagi aku kena belajar. Malangnya aku belajar sendiri-sendiri. huhu.

7 carutan balas:

Shemmi 25 Januari 2010 6:03 PTG  

betul.

sebab aku pon suke gambar 'orang'..
gambar family ke.

psl dia ada jiwa..bila ada jiwa baru ada cerita!.

ko ingat apa yg aku komen ni ye kopi..

hahahaha...(aku tgh tingtong)

Diloz 25 Januari 2010 7:54 PTG  

moment-moment yang macam tu susah nak dapat dan jurugambar memang kena alert part2 tu kalau tak terlepas la.rugi.

aku suka style kau shoot dan cara kau pilih gambar untuk letak kat post blog ni.

AkuKopiKauSiapa? 25 Januari 2010 10:08 PTG  

Shemmi :
aa..btol..bila ada jiwa..baru ada cerita.best-best.

Diloz:
baik tuan guru. Ko punye gambar cantik-cantik.so aku kne tiru sikit ko. haha

Pilih gambar pon ada style eh? huhu

'Cikgu Padi' 26 Januari 2010 1:25 PG  

emmm...betol, setiap perlakuan dan perwatakan mencerminkan nilai dan perasaan pemerhatinya....tahniah dan teruskan....ia sama menggembirakan hati org lain pasti kita akan gembira...

Mimie Hamdan 26 Januari 2010 8:15 PG  

ada org beritau mimie... gmbr ko ada "soul".. seolah berkata2... fyi, ada satu gmbr ko wat kwn mimie nangis... dan bila tgk gmbr2 ko.. nk tgk.. nk tgk dan nk tgk lagi...

lagi satu piz... bukan ICS la.. dh mcm nama cat la plak... IS... Information System... huhuhu...

AkuKopiKauSiapa? 26 Januari 2010 8:52 PG  

mimie:
gile....melampau..haha..macam puji lebih je..

huhu

mimie hamdan,  2 Februari 2010 3:40 PG  

mana ada puji lebih.. ikhlas dari hati tue... hehe..

  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP