10.8.09

hari ini 30 : fuck photographer

Hujung minggu baru-baru ini aku ke johor bahru. Nak ambil gambar adik zul kahwin. Disebabkan aku tak pro nak ambil satu gambar kahwin ribu-ribu. Aku letak rm300 je. haha. Nak buat main-main aje. 


Kereta haiwan aku mempunyai kelajuan maksimum 80 km/jam. Jadi bila gerak dari kl ke johor bahru kira-kira 5 jam lebih la. Siap air cond tak boleh bukak lagi. Malam tak rase sangat. Masa balik waktu tengahari, Pakcik Zul dak bukak baju dah duduk kat belakang. Bapak panas. 

Temperature kete aku naik aje. Takleh bukak aircond, takleh bawak laju. Pedih siut. 

Pengalaman baru sebab sebelum pengantin lelaki tu masuk, ada kene tol dari pakcik-pakcik adik Zul. So pengantin lelaki kene bayar sorang-sorang, baru lepas nak masuk untuk jumpa dengan adik zul. Aku rasa menarik. 

Ok, ini sikit-sikit gambar aku amik. selamat pengantin baru kepada adik zul.



20 carutan balas:

Pije. 10 Ogos 2009 3:26 PG  

seroooonok!
aku bulan seploh nak amik gambar kawan tunang.
lagi sikit memandangkan lagi tak pro.
150.hahah.
timba pengalaman.
cantik je gamba kau.
boleh market lagi wooh.
guuud job kopi.
:)

k|ree 10 Ogos 2009 3:52 PG  

apis...lawa la...
:)
tahniah ye...

BEEdadari 10 Ogos 2009 3:56 PG  

adik zul sgt cantik. dan sy pon berpengalaman kena bnyk tol b4 d groom dpt g kt bride sbb kazen sy kawen dgn org johor gak. Alamak accap segamat!! seb bek dia laki so xyah kena tol. haha.

I - s Y a 10 Ogos 2009 5:08 PG  

betul ke first time nih.... smart je.

gambar second tu bes. tp laki tu nmpak cam kekok. haha jht. bride sempoi. lawa. sweet.

mimie hamdan,  10 Ogos 2009 6:38 PG  

apiz... i am so proud of you... seyes gambar tue lawa... aku sgt suka...

meo188 10 Ogos 2009 8:51 PG  

i hate samy veluu!!!!!!

arezura 10 Ogos 2009 9:37 PG  

sweet..cantik gmbr2 yg di ambik tu...
nant i nak kawin leh lah pinggil u jd photographernyee...

L.|.n.D.@ 10 Ogos 2009 6:22 PTG  

cantik gile!!!
jgn lupa gmbr outdoor dgn ammar..
hahaha..
foc ye..sbb anak buah kan..

Shahrul Shaharuddin 10 Ogos 2009 6:58 PTG  

harga tu boleh develop lagi jika kamu bebetol serius dalam wedding photo.. teruskan.. selamat berjaya..

regard
shahroll photography

asks 10 Ogos 2009 11:54 PTG  

kamu ada bakat.. bleh naik harga lagi.. haha.

lizabaik 11 Ogos 2009 12:02 PG  

org johor jeke yg ade tol2 ni? ingt sume org pun ade. pngantin lelaki mmg kene sediekan duit kecik banyak2 klo x mmg pokai la nk byr tol kt sume org.

pensukebulan 11 Ogos 2009 1:03 PG  

aku pun ingat sume negeri ade tol. aku dapat rm5 mase tol dulu2. heh

demang 11 Ogos 2009 8:52 PG  

kalau lu letak gambar makwe2 kat kenduri pun lagi fuck photographer ape.

AkuKopiKauSiapa? 11 Ogos 2009 9:09 PG  

pijee:
haha..150 murah sgt tu oi. tak berbaloi penat ko..tapi kiter sama-sama tak pro. apa ada hal. ni pon 1st time ni.

kiree:
sama-sama.

beedadari:
oh. sy tak penah. ye..sy tau awak dengan acap. tak payah la nak kecoh-kecoh.

i-sya:
1st time yang bukan keluarga. kalau termasuk keluarga. 2nd time kot.

mimie:
tanx. nanti nasirah kawen apis amek gambar. haha

meo:
walaupon semua komen kau merapu. aku harap aku tetap hargai.

arezura:
jangan. aku punye caj murah. tak bagus. tak pro.

shahrul:
maaf. sy tak serius lansung. malah saya benci wedding photo.

ask:
berapa boleh?

lizabaik:
oh ye??maybe aku yang kurang attend wedding orang. haha

pensukabulan:
oh..aku ingat kene letak 50 ringgit ke...

demang:
aku ade amek gmbr awek2 comel dan hot. tapi aku takkan share kat sini. hahaha

L.|.n.D.@ 12 Ogos 2009 7:17 PTG  

kopi:
tak jawab aku pun!!
aku assume YES FOC for AMMAR..
haha.

zerovendetta 13 Ogos 2009 5:29 PTG  

Good job hafiz..Canteq apa mcm dah "pro"..

a . i . n 14 Ogos 2009 2:01 PG  

kau memang berbakat pun kot..
semua cun.. dan apa-apa pun, aku suka tajuk entry..

Diloz 19 Ogos 2009 10:09 PG  

1st time kasi free je.
setakat nak buat portfolio.
lepas tu rezeki masuk macam air.
(ok tipu.bukan macam air)

Nono Fara 15 April 2010 8:33 PTG  

Salam Kopi. :) (Eh betol ke panggil Kopi nie?) Hehe.

Take a step at the time. Jangan mengejut charge mahal2. Saya dulu pun charge murah2 je. Sikit2 saya naikkan. Bukan pasal nak duit sgt just that perlu fikir pengangkutan lagi, letih lagi, masa lagi.. All the best..

-Nono Fara

  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP