12.10.10

hari ini 49 : Sudut Ekspressi

Tadi aku jalan kaki, dalam UIA untuk hantar term paper English. Dari KAED ke CELPAD. Aku tanya Shafa macam mana nak pegi CELPAD. Dia cakap lalu Azman Hashim Complex.

Lepastu aku jalan kaki. Panas. Berpeluh.

Tadi aku pakai seluar ketat, baju lengan panjang. Lagilah panas. Telur aku dah berpeluh.

Ah..jangan cakap, "ewww...gelilah!!" Kalau kau pon konfirm berpeluh.

Ada satu ruangan ni, ada macam platform. Dia dekat sepanjang jalan. Aku tengok ada budak sedang berpidato kat situ. Aku tengok atas, dia tulis expression corner. Ada lah beberapa orang yang dengar dia cakap. Dia cakap dalam bahasa melayu.

Aku tak begitu sempat nak dengar apa dia cakap, sebab tadi aku kelam kabut nak kejar kelas lagi. Tapi yang aku dengar dia mungkin bercakap tentang 'bidang falsafah tiada kerjaya'. Tak silap aku la.

Lepastu aku terfikir. Sebelum aku grad. Aku mesti naik atas stage tu. Dan berpidato. Aku bercadang nak cerita pasal kehidupan.

Sekali je jadilah.

4 carutan balas:

.o r k e d. 13 Oktober 2010 12:50 PG  

kao bg nti roger aku, aku nk dnga

Tanpa Nama,  13 Oktober 2010 8:39 PG  

tipu....aku ckp g ITD lah...bkn azman hashim complex lah....

Luna 14 Oktober 2010 12:19 PG  

aku naik kat situ, amik gambar. haha!

Tanpa Nama,  18 Oktober 2010 8:40 PG  

sebelum naik tu bagitau kat blog dulu so kitorang leh pegi ramai2..

  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP