13.2.10

cerita lebih pendek dari cerita pendek

Ali tengok jam. Pukul 9.30 pagi. Janji dengan Zainab nak jumpa dalam lebih kurang pukul 12. Tapi pukul 9.30 Ali dah tunggu bus. Dia cakap, teruja jumpa awek baru. Malam sebelum tu dia dah siap cukur misai, cukur jambang tak berapa nak ada, cabut bulu ketiak mana tahu kalau-kalau tiba-tiba Zainab berhasrat nak tengok bulu ketiak , cukur bulu bawah jugak, mana tahu kalau-kalau..Tiba-tiba.

Bus datang. Ali naik bus. Penuh dengan Indon dan Bangla. Ali fikir, sekarang yang naik bus semua Indon dengan Bangla je. Orang Malaysia kalau takde sebab tak main lah naik pengangkutan awam ni. Lagi baik naik Kancil kata mereka. Kalau budak sekolah takde lesen, naik motor, lepastu jadi mat rempit, lepas jadi mat rempit. Mampos. Kalau hebat sikit bawak Wira modified sampai boleh terbang.

Naik bus sampai Midvalley. Baru pukul 11. Ali tengok keliling penuh pasangan-pasangan yang lelakinya pakai jeans baju masuk dalam dengan perempuannya pakai tudung sepit kat atas dan berskirt labuh. Lepastu ada sikit-sikit budak lepas SPM buat reunion.

Ali tunggu depan kedai Kondom dekat Midvalley. Satu jam. Sampai pukul 12.

Zainab datang. Ali rasa Zainab la paling cantik sekali kat Midvalley. Kalah model depan kotak kondom.

Hari tu Ali fikir nak mintak couple dekat Zainab. Mintak couple ala-ala macam zaman sekolah dulu. Kalau nak couple kena mintak. Mana boleh tiba-tiba ja. Orang panggil kena declare. Ali salahkan zaman sekolah sebab wujudkan benda-benda bangsat macam ni.

Ali mintak. Dia cakap, "jom kita couple" dekat Zainab. Ali rasa bodoh. Sebab dia baru kenal Zainab 2 hari lepas.

Zainab tunduk. Malu, merah. angguk.

Ali suka.

Minggu depannya da keluar video 3gp.



Cerita yang ditulis secara terus-terusan tanpa cadangan jalan cerita dan main tulis.

13 carutan balas:

emma 13 Februari 2010 11:14 PG  

haha!
mmg straight to the pon.
aku suka.

ila ni 13 Februari 2010 11:36 PG  

nice one! tepat dan padat. jgn ckp kao ada video 3gp diorang sudah..

faz_e 13 Februari 2010 12:35 PTG  

sengal je cite ko...
hahaha....
kip it dap

farra 13 Februari 2010 3:39 PTG  

x patot~
tp, ntah2, video akad nikah dlm bntuk 3gp x~~~
haha

cik nurulain 14 Februari 2010 12:37 PG  

hahahahah.

terlalu sengal sehingga aku perlu bg komen.

BEEdadari 14 Februari 2010 3:43 PG  

oh mintak nk declare couple dkt mid valley. hahahhaa!

ringo 14 Februari 2010 3:52 PG  

terbaik punya ayat.macam sial.hahaha. anyway kau punya blog tersenarai dalam top 10 blog yang aku suka.haha.sila usha.
http://ringochi.blogspot.com/2010/02/enrti-ke-100-top-10-blog-yang-gua-rate.html#comments

reverie 14 Februari 2010 6:30 PTG  

video 3gp mesti muka zainab je beraksi kan. kekeke.

Puppet Koyak 14 Februari 2010 11:44 PTG  

ko mmg terbaek ah buat cerita2 macam ni.
bila nak kluar kan himpunan kisah-kisah lucah..eh..lucu??
damn~ u're good man!;D

'Cikgu Padi' 14 Februari 2010 11:56 PTG  

macam2....nampak begitu sinis tapi itu lah kebenaran.....sedar dan bersama la kita hindari,,,amin,,,

AkuKopiKauSiapa? 15 Februari 2010 8:23 PG  

emaa:
ahaha..tu motif dia.tanak panjang smpi ko tanak baca.

ila ni:
taknak..mesti buruk.

faz-e:
saya akan kip idap

fara:
haha

cik nurulain:
huhu..

ringo:
terima kasih kerana berpendapat begitu

alone:
biasa

reverie:
itu yg pasti..missionary position wajib. haha

puppet koyak:
ahaha..terima kasih

cikgu padi:
yup..sinis..itu yang aku cuba selitkan.

  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP