26.4.12

kehidupan sosial

"kita break!", kata Syuhada kepada Fakhrul.

Fakhrul terpinga-pinga.

"Apesal awak like gambar betina tu?", Syuhada sambung.

Fakhrul lebih terpinga pinga. Tidak disangka, tindakannya semalam untuk like gambar kucing bekas teman wanitanya di Facebook menjadi isu besar. Sehingga begini akibatnya.

Fakrul fikir, fikir dalam dalam.

Fakhrul dah tua,

Tidak disangka like gambar itu isu besar untuk wanita.

Orang sekeliling lebih suka bersosial di alam maya berbanding kehidupan sebenar. Kita tahu pasal orang lain semua melalui internet.

Jika anda mahu terkenal, buat akaun twitter dan follow seramai orang yang boleh dengan kebarangkalian 10% dari orang yang kau follow tu akan follow kau semula.

Jika kau berkecimpung dalam bisnes, jadi terkenal di facebook dengan add orang sebarangan dan buat fanpage.

Jika mahu kelihatan hip, dan hijabista hijabster, buat akaun instagram atau lookbook dan upload gambar tanpa kepala, kononnya untuk tunjuk gambar apa yang dipakai pada hari itu.


Aku ada semua akaun di atas kecuali lookbook.

Sebab aku mestila kena market sebab aku ni buat perniagaan kecil kecilan. Kalau orang tak kenal aku macam mana mahu jual barang?

Berbalik kepada cerita Fakhrul,

Fakhrul senyap,

Fakhrul tak tahu nak cakap apa.

Seperti aku juga yang tak tahu nak cakap apa sekarang,

Lalu Fakhrul log in facebooknya,

Pergi ke privacy setting.

Dan block bekas teman wanitanya.

Syuhada senyum puas.





1 carutan balas:

eeniemeenieain 29 April 2012 4:29 PG  

perempuan dan isu cembura buta. Haha, sesetengah lagi haru bila social etwork lebih dari real world.

  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP